Årets hittills viktigaste match för bottenlagen Gefle IF och AFC Eskilstuna. Det är små resurser som lagen har haft att göra med och det märks både i värvningarna hittills men också i vad som ryktas till klubbarna nu när det återstår en viktig höst. Gefle fick i alla fall gå till uppehåll med en otrolig seger hemma mot Östers IF. Det var faktiskt bland det märkligare i årets säsong där Öster dominerade men Gefle var dödligt effektiva och lyckades göra tre mål på en xG på 1.13 medan Öster hade en xG på 3.53 men ändå inte ens fick med sig en poäng. Hur som helst så har Gefle visat överlag att de är att räkna med på hemmaplan och har ändå nått upp till 10 poäng på Gavlevallen. Gästerna AFC Eskilstuna avslutade serien med två förluster och det var lång tid sedan de fick känna på en seger. Har nu även släppt iväg Simon Adjei som inte fick det att lossna i klubben.

Gefle laddade upp mot Brage i veckan och stod enligt rapporter för en rätt så stark första halvlek innan det roterades massa till andra halvleken. De har en rätt så uddlös offensiv men tittar man på truppsammansättningen så finns det betydligt mer tyngd och erfarenhet hos Gefle än AFC Eskilstuna. Gästerna har de flesta spelare runt 18-21 år och alla dessa viktiga matcher har de haft svårigheter att spela mer resultatorienterat som du måste i denna sitsen. I återstarten ställdes AFC mot VSK och de hade absolut inget att säga till om, tror att laget hade behövt flertalet förändringar för att få fart på säsongen.

Värde på hemmalaget - redo för att ta fighten?

Kan tänka mig att Gefle kommer att spela enkelt och trycka ner gästerna med sin press på hemmaplan. Hemmalaget är inte ute efter något finlir utan här handlar det enbart om att gå för poängen, det kommer att smälla och det kommer fokuseras mycket på fasta situationer. Tror att Gefle har vad som krävs när det gäller mentalitet i en sådan här överlevnadsmatch och tycker oddset ska ner på hemmastarka Gefle i nollbollen.

Speltips: Gefle draw no bet (asian 0) till 1.83 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip