Gefle måste vinna, Gais vill vinna för att ta sig ur risken för att få kvala sig kvar.

Senaste möte
Gais - Gefle 0-0

Superettan
11. GAIS 25 6 10 9 34:36 28
16. Gefle 25 4 6 15 23:50 18

Gefle hemma
12 1 2 9 12:30 5

Formen
O, V, F, F, F

Senaste match
Öster - Gefle 0-0

Gais borta
12 3 5 4 17:17 14

Formen
O, O, F, F, F

Senaste match
Gais - Helsingborg 1-1

Värnamo vann på lördagen med hela 3-0 borta mot Halmstad. Ett mardrömsresultat för jumbon Gefle som nu har sex poäng och sämre målskillnad upp till negativ kvalplats. Detta med femton poäng kvar att spela om. Det är ett jäkligt tufft läge för ett Gefle som vunnit fyra matcher på hela säsongen. Nej, jag tror inte Gefle har en chans att rädda kontraktet. Men de måste ju försöka. Tabelläget gör att Gefle alltså måste gå på för att vinna här hemma mot Gais. Och det är väl just då det brukar gå sämre för Gefle. När försvaret bjuder på ytor och anfallsspelet varit trubbigt hela året. På hemmaplan har man fyra raka förluster nu:

2-5 mot Frej, 0-2 mot Brage, 0-1 mot Öis och 0-3 mot Falkenberg. Bäste målskytt är Adam Bergmark-Wiberg på blott sex gjorda mål.

Gais har inte vunnit sedan derbyt mot Öis (3-1) för sex matcher sedan. Gais är i mina ögon säsongens kanske största besvikelse i superettan. Med tanke på hur vassa man var i svenska cupen och att truppen ändå är välmeriterad, då är det för dåligt att vara indragna i bottenstriden. Gais kontrakt är långt ifrån säkrat. Det är riktigt tajt om negativt kval och skulle man inte vinna här så kan det vara så att både J-Södra och Frej går om inför de fyra återstående matcherna. Det var inte längesen Gais lirade i division 1 och dit vill man knappats tillbaka.

Då gäller det att ta den här matchen på allra största allvar och utnyttja att man har bättre spelare än vad Gefle har. Mycket sitter mentalt på Gais-spelarna känns det som, samtidigt som lagets spelidé/taktik från försäsongen inte funkade när väl serien startade. Borrar Gais ner huvudena, springer, slåss och kämpar så bör man kunna vinna tre poäng här.

Inga avstängningar i lagen.

SPELTIPS
Jag spelar Gais att vinna till 2.10 hos OHMbet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip