"Mini-derby" mellan Gefle och GIF Sundsvall i Superettan. Här är mitt speltips på matchen.

SUPERETTAN
7. GIF Sundsvall 9 4 1 4 12:13 13
11. Gefle 9 3 2 4 10:12 11

Gefle hemma
4 2 1 1 6:5 7

Formen
F, F, V, O, F

Senaste match
Örgryte - Gefle 3-1

Wallinder - Persson, Rauschenberg, Håkansson - Aspgren, Edqvist, Ranera, Capotondi, Rafael - Englund, Lundin

Giffarna borta
4 2 0 2 5:6 6

Formen
V, F, O, F, V

Senaste match
GIF Sundsvall - Skövde 2-0

Jonsson - Lundström, Lundgren, Blomqvist, Lindkvist - Andersson, Pichkah, Simba - Bengtsson, Engblom, Carström

Vilka gynnas av tuffa schemat?

Nykomlingen Gefle har öppnat Superettan ganska bra sett till sina förutsättningar. Tre segrar av nio möjliga och elva poäng är helt okej ändå med tanke på att det inte är det mest stjärnspäckade laget. Senaste tre matcherna har det varit en salig blandning av resultat. 4-1 hemma mot Skövde var odiskutabelt, men det var också mot Skövde. Brage borta och 1-1 ett rätt bra resultat som kunde varit mer. Nu senast torsk med hela 3-1 borta mot Örgryte men det är också mot ett ÖIS på uppgång. På onsdagskvällen väntar GIF Sundsvall som kommer från 2-0 hemma mot Skövde, efter en tidig utvisning på Skövdes keeper vid ställningen 0-0. Giffarna gjorde det bra men det var också en dyrköpt seger. Mittback Blomqvist ut efter 28 minuter, i halvtid var det dags för Bengtsson pga lårkaka och sist men inte minst Erik Andersson ut med muskelkänning. Just Andersson är kanske den som varit bäst i Giffarna denna säsong.
Coach Jakobsen har inte den bredaste truppen att tillgå och skulle Blomqvist och Andersson saknas är det rejäla avbräck. Bengtsson också för den delen, som är den som erbjuder djupledsspel, men då det rörde sig om en lårkaka så kanske han ändå hinner tillbaka.
I Gefle finns en formstark anfallare i Leo Englund och det finns en del kvalitet på spelare som bröderna Lundin, spanjoren Ranera och mittback Rauschenberg som har gott om allsvensk rutin.
Med tanke på det hårda matchschemat så är jag lite inne på att det passar ett gnuggarlag som Gefle bättre än Giffarna som ändå behöver att spelet bakifrån fungerar i större utsträckning. Med osäkerhet på ett par positioner och svaga mittbackar och målvakt så lever gästerna farligt här. Jag spelar en mindre insats på hemmalaget med kryss som säkerhetbälte.

SPELTIPS
Jag spelar Gefle asian hcp 0 till 1.87 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip