Serieledaren Landskrona har en enkel match på pappret, men jag tror det kan bli svårt. Här är mitt speltips. 

Senaste möten
Gefle - Landskrona 3-3 
Landskrona - Gefle 1-0

Superettan
1. Landskrona 11 7 3 1 18:6 12 24
10. Gefle 11 3 4 4 16:17 -1 13

Gefle hemma
6 3 2 1 12:8 4 11

Formen
V, V, F, V F

Senaste match
Örgryte - Gefle 3-0

Johansson - Merbom Adolfsson, Rauschenberg, Håkansson - Edqvist, Ranera, Browning Lagerfeldt, Rafael - Englund, Adrian, Hjelte 

Landskrona borta
6 3 2 1 9:5 4 11

Formen
V, O, F, V, V

Senaste match
Landskrona - Trelleborg 2-0 

Kaddoura - Nilsson, Jonsson, Andersson, Rahmani - Egnell, Edvardsson, Dzabic - Burakowsky, Ihler, Kofi Asare

Gefle borta inte enkelt

Gefle IF var bottentippat inför säsongen men har faktiskt överträffat förväntningarna litegrann. Nu skiljer det inte mycket ned till strecket men Gefle har spelat upp sig sista veckorna. Sedan kom visserligen en rejäl smäll borta mot Örgryte senast (3-0) som inte var go att ha med sig in i miniuppehållet nu över landslagsveckan. Men jag tror att coach Bengtsson och hans spelare kunnat skaka av sig den matchen och nu ser framemot att ge serieledaren Landskrona en match hemma i Gävle. 
Motsvarande möte i fjol slutade 3-3 och nu tycker jag att Landskrona är bättre än då, men Gefle har bra stats hemma även om den här våren varit svajig resultatmässigt. Laget har bara en hemmaförlust och ändå gjort 12 mål på sex matcher. Gefle är att lag som spelar efter sina resurser men som har en del skickliga spelare som kan göra det lilla extra också. 

Landskrona tog en planenlig seger i Skånederbyt mot Trelleborg (2-0) och fortsätter sin jakt på allsvenskt spel. Laget känns balanserat och tränaren Max Mölder har många alternativ även på bänken när det inte är mycket skador. Jag tycker inte att Bois står och faller med så många spelare. Visst Kofi Asares speed, Dzabic briljans på offensivt mittfält och Philip Anderssons mittbacksspel - men de tre har varit konstanta under våren och det har också lett till fina resultat. Bois har bara torskat en match och leder ligan med fem poäng före Degerfors, Öster och Utsikten som alla står på 19 pinnar. Jag tror inte Bois kommer hit med så mycket press på sina axlar, ett kryss är inte hela jorden om det skulle bli så, mot ett Gefle som är känt för sitt hårda arbete och att man ofta är svårspelade. 

SPELTIPS

Jag tror som sagt att Gefle kan ge Bois en match här och spelar båda lagen gör mål till 1.70 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip