Gefle i kris måste gå för tre poäng. Örgryte i grym svacka likaså - men pressen är oavsett på hemmalaget som är jumbo i Superettan. Kan Öis dra nytta av det?

Senaste möte
Örgryte - Gefle 3-1

Förra säsongen
Öis - Gefle 1-1
Gefle - Öis 0-1

SUPERETTAN
8. Örgryte 20 7 6 7 33:29 27
16. Gefle 20 3 5 12 21:44 14

Gefle hemma
10 1 2 7 12:26 5

Formen
F, F, F, V, F

Senaste match
Helsingborg - Gefle 3-0

Örgryte borta
10 3 4 3 15:15 13

Formen
F, V, F, F, O

Senaste match
Örgryte - GAIS 1-3

Gefle har hela fem poäng upp till Värnamo och Varberg på negativ kvalplats. Det är en stressig situation. Bortsett från en mycket oväntat 2-1-seger borta mot Halmstad så har Gefle fyra torsk på fem senaste.

3-1 borta mot Landskrona, bottenkollega.
2-5 hemma mot Frej, bottenkollega
0-2 hemma mot Brage
3-0 borta mot Helsingborg senast.

Till kvällens match är bäste målskytten Adam Bergmark Wiberg avstängd och det är även den rätt rutinerade försvararen Jesper Florén. Bajen-lånet Leo Bengtsson (14 matcher) är dessutom som bekant tillbaka i Stockholm. Örgryte vann med 3-1 sist lagen möttes.

Då var Örgryte dock i en helt annan form än nu. Den blytunga derbytorsken mot GAIS (1-3) var lagets elfte raka utan seger. Oerhört tungt såklart, speciellt med tanke på att Örgryte var ett av vårens allra bästa lag och såg ut som en klar kandidat till en strid om allsvensk plats i höst. Vad som hänt är svårt att säga, men luften gick ur nånstans. Diego Montiel har slutat att tokdominera och andra med honom har gått ner sig.

Kan det här vara matchen det vänder? Ja, varför inte. Efter tredje raka torsken - dessutom mot den största rivalen i serien GAIS - så måste Örgryte visa sina fans att de slåss för klubbemblemet. Man lider av att viktige mittbacken David Engström är skadad men man kommer i övrigt med ett starkt lag till den här matchen.

Truppen Målvakter 1. Stojan Lukic 30. Hjalmar Bäckström Försvarare 2. Allan Mohideen 3. Kalle Lindblad 5. Anton Lans 6. Hannes Sahlin 18. Jacob Ericsson 22. Filip Almström Tähti 29. Danny Ervik Mittfältare 7. Daniel Sliper 8. Jakob Lindström 14. Daniel Paulson 16. Otto Peterson 19. Jesper Jörnvik 20. Diego Montiel 27. Lars Mendonca Fuhre Anfallare 11. Gabriel Altemark Vanneryr 15. Gustav Ludwigson

Det blir en ändring i truppen mot Gefle IF jämfört med senast. Då Dida Rashidi har småskavanker som stör kallas junioren Otto Peterson in i truppen istället.

Utöver Gefles tidigare nämnda avstängda duo så verkar mittfältaren Sebastian Sandlund inte kunna spela.

– Adam och Jesper är fortsatt avstängda, sen har Sebastian en liten känning annars är alla i gott slag, säger coach Bengtsson till klubbens hemsida.

Gefle kan inte lägga sig på försvar här helt och hållet utan måste öppna upp sig för att vinna matchen. Kan ÖIS dra nytta av det?

SPELTIPS
Jag tror det. Inget all in spel (med tanke på ÖIS svaga form) men sett till kvaliteterna i trupperna så är Örgryte ett klart bättre lag. Spelar rak tvåa till 2.05 hos FastBet eller Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip