Speltips i vårsäsongens sista omgång där Gefle tar emot Öster. En viktig match för båda lagen men där Öster har mer grundkvalitet.

Superettan
4. Öster 11 6 1 4 21:15 19
13. Gefle 11 3 2 6 11:17 11

Gefle hemma
5 2 1 2 7:8 7

Formen
V, O, F, F; F

Senaste match
Örebro - Gefle 2-0

Wallinder - Aspgren, Rauchenberg, Persson, York - Lundin, Capotondi, Ranera, Yakoub - Edqvist - Englund

Öster borta
5 3 1 1 10:8 10

Formen
F, F, V, V, F

Senaste match
Öster - Utsikten 0-1

Prekovic - Varmanen, Berg, Stenberg, Sigurgeirsson - Bonnah, Hauksson, Hedlund, Bergmark Wiberg - Westermark, Kozica

Öster drar längsta strået

Ja, det här är en viktig match. Särskilt för Öster som verkligen vill ta klivet i år. För Gefles del skulle en torsk här inte vara någon jättekatastrof med tanke på att det finns ett par andra bottenlag som har det tufft. Men för Öster är det desto viktigare för att inte släppa ifrån sig Utsikten (som man själva torskade mot sist), Västerås och Gais i kampen om de två direktplatserna och kvalplatsen. Gefle hade en kort period av uppsving när man slog Skövde med 4-1 och kryssade matchen därpå mot Brage (1-1). Men sedan dess har man åkt på tre raka och klara förluster mot Örgryte, Giffarna och Örebro. I grund och botten saknas mycket offensiv kvalitet och det är egentligen bara Leo Englund som har ett dokumenterat målsnitt på den här nivån.

Öster åkte på en seg torsk hemma mot sensationen Utsikten senast. Detta efter en tavla av målvakten Prekovic, som annars brukar vara säker. Till lördagens match är mittbacken Stenberg avstängd vilket är ett bakslag, men jag tror som sagt att Östers spets och allmänna kvalitet samt motivation att haka på toppen kommer ge dem en trepoängare här. Gefle har sett ganska platta ut på sistone medan Öster i grund och botten har ett tryggt grundspel och anfallare i form. Men det gäller att tajta till det bakåt för man har släppt till lite enkla mål till och från.

SPELTIPS
Jag tror inte att Gefle får stopp på Adam Bergmark Wiberg och Jesper Westermark och spelar Öster att vinna till 1.70 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip