Gefle startade på bästa sätt med två segrar mot Trelleborg och Helsingborg. Därefter har laget kommit ner på jorden igen. Tre svaga insatser på rad där motståndarna varit klart bättre i spelet och skapat flest chanser. Det är i sig inte så konstigt då Gefles trupp känns lite väl tunn och sättet att vinna matcher kommer bli att försöka spela väldigt kompakt och rakt. Kanske inte det roligaste spelet som Gefle står för men det gäller att ta mycket poäng nu i början av serien innan resterande lag växlar upp.

Ännu bättre ser det ut för gästande Västerås. Vi såg tidigt i träningsmatcher och Svenska Cupen att detta lag blir att räkna med under säsongen. De spelar bland den bästa fotbollen i serien och har kyla i de pressade lägena. Det har blivit tre segrar hittills men senast blev det dock en oväntad förlust mot Jönköpings Södra. Västerås lyckades inte skapa de heta chanserna och Södra kändes hetare på gräset.
Är det något frågetecken är det väl att laget känns tunt där framme i offensiven. Spetsige Jabir har kantats av skador men stått för fina inhopp. Snart är han nog redo för 75-90 minuter och då blir det åka av.

Truppstatusen ska vara bra i båda lagen men vi kan notera att innermittfältaren Oscar Lundin är avstängd. Han har spelat 90 minuter varje match och stått för fina insatser. Ett avbräck helt klart.

VSK vinner på ren kvalitet

Gefle får man egentligen aldrig räkna bort med tanke på lagets mentalitet som banade vägen för Superettan men också inledningen på serien hur de alltid offrar sig för poängen. Däremot tror jag i det fotbollsmässiga att det blir för tufft mot ett VSK som lär vara rejält revanschsuget efter förlusten mot Södra senast. Här tror jag man studsar tillbaka direkt och bara vinner av ren kvalitet. Västerås får utdelning på sin press och Jabir avgör?

Spel: Västerås vinner till 2.05 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip