Sista omgången av Serie A och Genoa slåss för sin existens!

Senaste möte
Hellas Verona - Genoa 2-1

SERIE A
9. Verona 37 12 13 12 47:48 49

17. Genoa 37 9 9 19 44:73 36
----------
18. Lecce 37 9 8 20 49:81 35

Genoa hemma
18 6 1 11 21:31 19

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Sassuolo - Genoa 5-0

Hellas borta
18 3 8 7 18:23 17

Formen
F, O, O, F, V

Senaste match
Hellas - SPAL 3-0

I kväll är det en ruskigt intressant avslutning på bottenstriden av Serie A. Blir det Genoa eller Lecce som får respass till Serie B?
Genoa har inte gjort det lätt för sig genom att torska två raka matcher medan Lecce vunnit två av sina tre senaste. Det ger ett tabelläge där Genoa har en poängs försprång mot Lecce, som möter Parma (utan något att spela för) på hemmaplan. Det är samma sak som gäller här. Genoa möter ett Hellas Verona (för övrigt en av säsongens mest positiva överraskningar i Serie A) på hemmaplan. Och när det kommer till motivation och betydelse för dess framtid, ja då är det Genoa som bör ha övertaget alla gånger.
Tabelläget är som sådant att Genoa har en väldigt bra chans att hålla sig kvar. Om Lecce hamnar på samma poäng som Genoa, dvs om Genoa torskar och Lecce kryssar så håller sig Genoa kvar på bättre inbördes.
Lecce måste alltså vinna för att gå om Genoa. Är det så, ja då måste Genoa också vinna annars är det finito. Det här gör att jag tror att Genoa kommer vara försiktiga här. Att man inte vill hamna i ett onödigt underläge ifall det nu är så att Lecce är på väg att vinna. Det vore oerhört dumt att gå bort sig i början med tanke på de goda oddsen att klara sig. Därför tror jag att Genoa kommer vara nöjt med 0-0 så länge de ser att Lecce inte går mot seger. Då måste det gasas. Och skulle Genoa ta ledningen så gäller det att säkra den till varje pris. Därför tycker jag att linan för över/under är för hög. Hellas har inte varit stekheta på bortaplan den här säsongen ändå och har inget att spela för. Risken finns att de bara "flyter med" i den här matchen. 2-1 till Hellas sist lagen möttes.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Genoa (3-5-2) Perin - Goldaniga, Romero, Zapata - Ankersen, Lerager, Schöne, Jagiello, Criscito - Pandev, Pinamonti

Saknar: Nicola (avstängd), Radovanovic
Osäkra: -

Verona (3-4-2-1) Radunovic - Rrahmani, Gunter, Dimarco - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazovic - Pessina, Borini - Di Carmine

Saknar: Dawidowiscz, Empereur, Lovato, Bocchetti, Adjapong, Danzi, Kumbulla
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar under 3,5 mål till 1.60 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip