Nykomlingen Genoa tar emot formstarka Juventus. Här är mitt speltips.

Serie A
2. Juventus 15 11 3 1 23:9 14 36
14. Genoa 15 4 3 8 15:20 -5 15

Genoa hemma
7 3 2 2 10:9 1 11

Formen
V, F, O, F, F

Senaste match
Monza - Genoa 1-0

Juve borta
7 5 1 1 11:5 6 16

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
Juventus - Napoli 1-0

Juves spets och form avgör

En rätt så trevlig fredagsmatch i Serie A på förhand mellan nykomlingen Genoa, som förstås är mer än en vanlig nykomling efter många år i ligan, mot ett Juventus som ser ut att vara på allvar den här säsongen. I fjol åkte man ju på ett rejält poängavdrag och kunde aldrig vara med och slåss i toppen om ligatiteln på allvar.
Om Juve inte åkt på tio pinnar i poängavdrag så hade laget slutat på en delad tredjeplats med Inter och fått en biljett till Champions League. I stället blev man sjua i ligan. Det betyder att Juve kan välja att fokusera fullt ut på Serie A den här säsongen och det är definitivt en fördel för dem.
Truppmässigt ser det bra ut inför mötet mot ett formsvagt Genoa. Det är bara dopningsavstängde Pogba, Fagioli (olaglig vadslagning), och skadadeDe Sciglio och Kean som är bekräftat out.
Annars kan Max Allegri ställa ut det bästa han har här. Ett lag som slog Napoli med 1-0 nu senast och som har tio raka utan förlust varav åtta segrar.

Genoa får helt enkelt se upp här. Hemmalaget har sett trötta ut en tid nu och torskat tre av sina fyra senaste matcher. Visserligen alla dessa på bortaplan. Så är det någonstans poängen tas så är det här på Stadio Luigi Ferrari. Coachen Gilardino har skada på Strootman och Regegui som ser ut att missa matchen också. Annars fullt lag på förhand enligt Gazzetta dello Sport. Här tror jag dock inte att man räcker till i kraft av att Juventus kommer in med stort självförtroende, hugg på förstaplatsen och detta i kombination med att Genoa visat upp en rad sämre prestationer och där anfallsspelet känns uddlöst i jämförelse med den gamla damens.

SPELTIPS
This is the stats tab
This is the post tip