Genoa:

Ligger på en trygg mittenposition i Serie A och har så pass betryggande avstånd ner till bottenstriden att det inte finns någon anledning för Alberto Gilardino och hans mannar att blicka bakåt. Även om det bara blivit en seger på de fyra senaste – borta mot vilt fäktande Hellas Verona – så har Genoa en positiv trend med tunga inkasserade poäng borta mot både Fiorentina och Juventus.

Jag tycker Gilardino förfogar över ett i delar intressant lag med rejäl spets i form av spelare som formstarke skyttekungen Albert Gudmundsson – trea i Serie A:s skytteliga – och Mateo Retegui, bland annat. Gilardino har dock en del skadebekymmer att brottas med till det här mötet. Ruslan Malinovskiy, Vitinha, Mattia Bani och Junior Messias är alla skadade, precis som långtidsskadade Alan Matturro. Retegui bör dock vara redo för start, efter att ha hoppat in senast mot Fiorentina.

Lazio:

Fick ett lyft direkt när Igor Tudor tillträdde som efterträdare till Maurizio Sarri och Lazio besegrade direkt Juventus med 1-0 i ligaspelet efter ett sent avgörande från Adam Marusic. I Coppa Italia ett par dagar senare bet dock Juventus tillbaka och vann med 2-0 innan Lazio föll med 0-1 i Derby della Capitale mot formstarka Roma. Förra helgen studsade man dock tillbaka återigen och tog en övertygande 4-1-seger mot Salernitana.

Tudor har direkt satt sin prägel på Lazios sätt att spela, med en övergång till en 3-4-2-1-formation, med mängder av offensiva spelare på planen. Tudor ser ut att få tillbaka Ciro Immobile och Alessio Romagnoli. Luca Pellegrini och Taty Castellanos är stämplade som osäkra, samtidigt som Mattia Zaccagni inte ser ut att återhämta sig i tid. Detsamma gäller för Ivan Provodel.

Oviss match på förhand

Det här känns som en oviss match på förhand, vilket även återspeglas i de jämna oddsen. Genoa gör det bra och myser tryggt i mittens rike – samtidigt som sjundeplacerade Lazio hoppas kunna lyfta ytterligare under säsongens slutskede och utmana om Europaplatserna. Tudor har ofta formerat sitt lag med många offensiva pjäser, även i wingback- och centrala mittfältspositionerna, och gjorde fyra baljor senast. Samtidigt har man bara hållit nollan i en match sedan hans intåg. Det här mötet brukar vara målglatt och de senaste nio mötena har ett målsnitt på 3,56 mål. Över 2 mål finns till 1,77 hos Quick Casino
This is the stats tab
This is the post tip