Genoa:

Genoa var nära tre värdefulla poäng i Udine i söndags, men Alan Matturros självmål till 2-2 på tilläggstid gav Udinese en poäng, trots Albert Gudmundssons dubbelsalva i den första halvleken. Det innebär att Genoa alltjämt återfinns på den nedre tabellhalvan och en 14:e plats, med åtta inspelade poäng på sju matcher för Alberto Gilardinos gäng.

Gilardinos lag har haft ett tufft spelschema i säsongsinledningen och efter 4-1-förlusten hemma mot Fiorentina i premiären har man stått för flera imponerande resultat. Däribland segrar mot båda Rom-lagen – 1-0 mot Lazio och 4-1 mot Roma – samt kryss hemma mot Napoli, 2-2. Milan får se upp här.

Nyförvärvet Mateo Retegui, den italienske landslagsmannen som inlett Genoa-eran fint efter flytten från Argentina, är dock ett rejält frågetecken här. Kommer inte Retegui till spel lär Junior Messias, som inte är en oduglig ersättare, ligga nära en startplats. I övrigt saknas Milan Badelj, Kevin Strootman och Caleb Ekuban.

Milan:

Hade ytterligare en tuff afton i Champions League, även om en poäng borta mot Borussia Dortmund på bortaplan är långt ifrån ett uselt resultat, där man på nytt fick lämna planen mållöst. Precis som i första gruppspelsmatchen mot Newcastle – där Milan tveklöst förtjänade segern sett till matchbild och målchanser – skapade I Rossoneri en hel del (1,42 xG) utan att få in bollen i nät.

I ligaspelet har målskyttet fungerat bättre - 15-8 i målskillnad på sju matcher – och Milan återfinns på delad förstaplats i Serie A, tillsammans med stadsrivalen Inter, där båda lagen står på 18 poäng. Och även om målen inte trillat in i strid ström tycker jag ändå Milan har en mångsidig och potent offensiv med Rafael Leão, Noah Okafor, Samu Chukwueze, Christian Pulisic, Olivier Giroud och Luka Jovic.

Stefano Pioli har fortsatt lite bekymmer på mittfältet där Ruben Loftus-Cheek, Rade Krunic och Ismaël Bennacer saknas. Det lämnar Milan lite tunna centralt, där Tommaso Pobega startade tillsammans med nyförvärvet Yunus Musah och Tijjani Reijnders i Tyskland i veckan. Yacine Adli utmanar om en startplats. Även Caldara och Kalulu saknas.

Får Milan fart på målskyttet?

Frågan är om Milan kan få fart på målskyttet, som det går troll i i Europa men som producerar stadigt i Italien, i en lurig match i Ligurien. Genoa har ställt till det för flera förmodade topplag så här långt, så Milan får se upp. Milan-offensiven har sett bättre ut än vad utdelningen gett sken av och Genoa har gått över 3.5-målslinan i tre av deras fyra senaste matcher. Över 2.25 kan vara intressant till 1,83 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip