Roma med en hel del avbräck mot Genoa som slåss om överlevnad.

Senaste möten
Roma - Genoa 3-3

Genoa - Roma 1-1
Roma - Genoa 3-2

Serie A
5. AS Roma 19 10 5 4 34:21 35
18. Genoa 19 3 5 11 20:38 14

Genoa hemma
9 3 1 5 10:12 10

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
Hellas Verona - Genoa 2-1

Roma borta
9 5 3 1 15:6 18

Formen
V, V, F, F, V

Senaste match
Roma - Juventus 1-2 (Serie A)
Parma - Roma 0-2 (Cupen)

Tuffa tider för Genoa. Bäste målskytten Kouame är out säsongen ut och man ligger under strecket. Torsk senast mot Hellas Verona med 1-2 och innan dess rök man i cupen mot Torino (1-1, torsk på straffar). Criscito är avstängd och således ett ytterligare avbräck här. Nej, jag tycker Genoa känns väldigt uddlösa och Roma blir en tuff nöt. Men inte omöjligt. Roma ligger visserligen med i toppen av tabellen och har bra chans att nå CL igen. Men man är väldigt mycket upp och ned. Torskade hemma mot Torino i omstarten (0-2) och även hemma mot Juventus (1-2). Fick sedan känna hur det är att vinna på den här sidan årsskiftet i och med 2-0-segern borta mot Parma i cupen. Den matchen spelades så sent som i torsdags så rätt tätt schema för Roma, som ändå spelade många ordinarie spelare senast.

Hur som helst så tycker jag att Roma ska bära favoritskapet, men att Genoa har en skrällchans här sett till hemmaplan, Romas täta schema och frånvaro på flera spelare. Zaniolo är borta säsongen ut och det kommer att märkas. Här är även Kolarov och Florenzi avstängda vilket drar ned kvaliteten på kanterna. Dessutom är Kolarovs fasta situationer alltid ett hot, som Genoa alltså slipper. Tror på målsnålt!

Preliminära elvor (Gazzetta)

Genoa (3-5-2) Perin - Biraschi, Romero, Goldaniga - Ankersen, Sturaro, Schöne, Jagiello, Pajac - Pandev, Sanabria

Saknar: Kouame, Lerager, Zapata. Criscito (avstängd)

Roma (4-2-3-1) Pau Lopez - Bruno Peres, Mancini, Smalling, Santon - Diawara, Cristante - Under, Pellegrini, Kluivert - Dzeko

Saknar: Florenzi och Kolarov (avstängda). Zappacosta, Pastore, Mkhitaryan, Fazio, Antonucci, Zaniolo

SPELTIPS
Jag spelar under 2.5 mål till 1.98 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip