Genoa vill bara glömma höstsäsongen. Viktig match ikväll mot Sassuolo.

Förra säsongen
Genoa - Sassuolo 1-1
Sassuolo - Genoa 5-3

Serie A
13. Sassuolo 17 5 4 8 29:29 19
20. Genoa 17 2 5 10 17:35 11

Genoa hemma
8 2 1 5 8:11 7

Formen
F, V, O, F, F

Senaste match
Inter - Genoa 4-0

Sassuolo borta
8 2 3 3 10:11 9

Formen
F, O, O, V, F

Senaste match
Sassuolo - Napoli 1-2

Inte mycket gick rätt under hösten för Genoa. Laget ligger sist i Serie A och sparkade Thiago Motta innan jul. Ny tränare på jobbet är Udineses förre man Davide Nicola. Detta blir hans första match vid rodret för klubben som var på väg att köpa Mujo Tankovic, men den transfern tycks ha gått i stöpet. Det kanske var lika bra för Tankovic med tanke på all röra i ledningen och att Serie B inte är en omöjlighet utifrån den svaga tabelläget. Rent sportsligt så kom uppehållet lägligt för Genoa. Torskade derbyt mot Sampdoria med 0-1 och avslutade med att bli asfalterade borta mot Inter (0-4). Jag tycker inte att Genoa har någon riktig spets och när försvaret dessutom fallerar så blir det inte bättre än att slåss i botten. Gamla gode Pandev tillbaka från avstängning men duktige off mitten Kouame är skadad. Han är lagets bäste målskytt Sista två hemmamatcherna i ligan torskade Genoa med 0-1 (Torino, Samp).

Sassuolo ser jag som ett mer homogent lag med rätt jämn fördelning på positionerna vad gäller kvalitet. Ligger och myser i mitten av tabellen och det känns inte som att bottenstriden ska vara något för dem. Inte heller toppen för den delen. Avslutade hösten med 2-2 mot Cagliari, 0-0 mot Milan (b), seger 0-2 mot Brescia (b), 1-2 hemma mot Napoli. Helt okej facit på så sätt. Även Sassuolo saknar sin delat bäste målskytt Berardi pga skada. Han har gjort åtta mål, liksom Caputo som väntas starta. Även Defrel är fortsatt out, en duktig offensiv pjäs. 1-1 i motsvarande möte förra säsongen. Jag tror på målsnålt här också där det är viktigare med poäng än skönspel, särskilt för Genoa.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Genoa (3-5-1-1) Radu - Romero, Zapata, Criscito - Ghiglione, Sturaro, Schöne, Cassata, Agudelo - Pandev - Pinamonti

Saknar: Kouame, Lerager

Sassuolo (4-2-3-1) Consigli - Toljan, Romagna, Ferrari, Kyriakopoulos - Duncan, Magnanelli - Djuricic, Locatelli, Boga - Caputo

Saknar: Santos, Chiriches. Osäkra: Berardi, Defrel

SPELTIPS
Jag spelar under 2.5 mål till 2.06 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip