KAA Gent:

Returmöte i Europa Conference League-playoff och en hel del att göra för belgiska Gent om det ska bli avancemang här. Gent förlorade första mötet, som spelades i Budapest, med 1-0 och behöver nu vända på steken på hemmaplan. Gent styrde matchen senast och skapade fler chanser (14-6 i avslut och 1,86 xG jämfört med Maccabi Haifas 0,85) men föll ändå efter att Frantzdy Pierrot gjort matchens enda mål halvvägs in i den andra halvleken.

Gent gjorde ett fint gruppspel i Conference League och föll endast i en match, borta mot ett annat israeliskt lag i Maccabi Tel-Aviv, men efter vinteruppehållet har Gent fått kämpa för att hitta formen och så sent som i helgen inkasserade man 2024 års första seger, när Eupen bortabesegrades med 2-0. Formsvackan har gjort att Gent dalat ner till en femteplats i Jupiler League.

Gent är vanligtvis svårslagna på hemmaplan där man gått 10 raka utan förlust i Conference League, och vunnit de fem senaste med 18-1 i målskillnad. Jordan Torunaringha är tillbaka från skada, men Paul Nardi, Sven Kums, Andrew Hjulsager och Daisuke Yokota saknas alltjämt.

Maccabi Haifa:

Har ett överläge att spela på inför det här returmötet och man gjorde faktiskt fina resultat på bortaplan i Europa League-gruppspelet. Det blev förvisso storförlust mot Rennes, men Maccabi Haifa lyckades spela 0-0 mot Villarreal och bortabesegra Panathinaikos.

Maccabi Haifa toppar israeliska ligan med bättre målskillnad än tvåan Maccabi Tel-Aviv, men fick nöja sig med ett kryss i derbyt mot Hapoel Haifa i söndags, 1-1.

Pierre Cornud återvänder efter att ha missat första mötet till följd av avstängning. På skadelistan finns, utöver Sun Menahem som är stämplad som osäker, namn som Dolev Haziza, Ilay Hajaj, Mahmoud Jaber och Eric Shuranov.

Svårbedömt returmöte – börjar Gent finna formen?

Svårbedömt returmöte. Maccabi Haifa vann knappt senast, men statistiken från matchen talar till belgarnas favör och även om Gent varit i svag form in inledningen av 2024 så kan helgens seger ingjuta välbehövligt mod och självförtroendet inför returen på hemmaplan, där Gent vanligtvis gör bra ifrån sig. Raka ettan finns till 1,85 hos Bethard . Underspelet kan också vara ett alternativ, med tanke på Gents vacklande form. Första mötet var målfattigt och Maccabi Haifa producerade bara tre mål framåt i Europa League-gruppspelet. Under 2.5 mål finns till 1,87.
This is the stats tab
This is the post tip