En helt avgörande match i Europa Conference League spelas när Gent gästas av Molde på Ghelamco Arena. Det är bara en seger som gäller för hemmalaget, som är trean i tabellen - om de ska göra Djurgårdens IF sällskap från gruppen till slutspelet. För gästerna räcker det med ett oavgjort resultat, eftersom de är tvåan i tabellen, med två poäng fler än Gent. Det blev mållöst på Aker Stadion när lagen möttes i den första omgången. I den sista omgången är det ändå klar fördel till Gent som bör dra det längsta strået.

Efter fem omgångar har det blivit lika många poäng för Gent. Två gånger om har de förlorat mot DIF. Sist blev det dock en delad pott mot tabelljumbon Shamrock Rovers på Tallaght Stadium i Irland. Gent vände ett underläge genom sydkoreanen Hong Hyun-Seok med kvarten kvar. Trots att Gent var det klart bättre laget, med 66 % bollinnehav och 16 skott mot mål kom de inte längre än så. Nu väntar en måstematch med publiken i ryggen.

Molde kunde ha säkrat biljetten till slutspelet när de hade en 2 - 0 ledning över DIF sist - efter 21 minuters spel. I stället släpptes tre mål in innan fulltid. Victor Edvardsen, Joel Asoro och Haris Radetinac hittade nätmaskorna. Försvaret hos Molde var ostabilt. Vilket är ovanligt eftersom de bara har släppt in mål 23 gånger på 28 matcher i Eliteserien. Den norska ligan leder de med 18 poäng före Bodö/Glimt.

Gent spelarna kommer att vara ute efter revansch. Formen är fin med bra kvalité i truppen. Efter Moldes insats senast är sannolikheten stor att Gent klarar av uppgiften hemma i Belgien. Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Gent - Molde:
1. Odds 2.08 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Gent:
Paul Nardi, Bruno Godeau, Michael Ngadeu, Joseph Okumu, Matisse Samoise, Vadis Odjidja-Ofeo, Sven Kums, Nurio, Andrew Hjulsager, Hyeon-seok Hong & Hugo Cuypers.

Preliminär startelva - Molde:
Oliver Petersen, Martin Bjornbak, Eirik Haugan, Birk Risa, Erling Knudtzon, Magnus Grodem, Etzaz Hussain, Johan Bakke, Mathias Fjortoft Lovik, Kristian Eriksen & David Datro Fofana.
---

This is the stats tab
This is the post tip