Speltips: Fotis Ioannidis över 0,5 skott på mål @ 1,73 - Expekt -

Spännande möte från Boris Paichadze Dinamo Arena i Tbilisi, där vinnaren kvitterar ut en biljett till sommarens Europa Mästerskap i Tyskland. Georgien har chans att för första gången ta sig till ett mästerskap, medan Grekland redan vunnit turneringen när man sensationellt tog hem bucklan 2004.

Georgien slutade näst sist i sin kvalgrupp och hade endast strykpåsen Cypern bakom sig. Skottland och Spanien var man inte nära, men var bara tre poäng bakom Norge.

Då gick det klart bättre i Nations League där det blev fem segrar och ett kryss på sex matcher. Ställdes mot skapliga motståndare i Nordmakedonien och Bulgarien samt blåbärsgänget Gibraltar. Segern i Liga C gav en extrachans till EM och hemma mot Luxemburg i semin blev det 2-0. Budu Zivzivadze stor hjälte med båda baljorna. Kan få fortsatt förtroende framåt även om Georges Mikautadze normalt går före.

Superstjärnan Khvicha Kvaratskhelia var avstängd mot Luxemburg men tillgänglig här. Om "Kvaradona" är den viktigaste pjäsen framåt så kommer målis Giorgi Mamardashvili att få en nyckelroll bakåt tillsammans med lagkapten Guram Kashia.

Jämn match att vänta, vi spanar in skottmarknaden

Grekland kom trea i sin kvalgrupp, klart före Irland och Gibraltar men även långt efter Frankrike och Nederländerna. Var dock lika överlägsna i sin Nations League grupp som Georgien. Hade Kosovo, Nordirland och Cypern som motståndare och föll endast borta mot Cypern (i ett försök att rädda lillebror kvar i Liga C?).

Inga som helst problem att besegra Kazakstan i semifinalen som ledde fram till denna match. Hade 4-0 redan i halvtid och kunde därefter lufta lite manskap i andra akten. Ett självmål i andra halvlek fastställde slutresultatet till 5-0.

Förbundskapten Gustavo Poyet har en del fina spelare att tillgå som backarna Konstantinos Mavropanos och Konstantinos Tsimikas som båda håller till i Premier League. I övrigt har de flesta i truppen inhemska klubbadresser som Olympiacos, PAOK och Panathinaikos. Keepern Odysseas Vlachodimos i samma sits som vår svenska målis, Robin Olsen, får ingen speltid i Premier League men har ändå vantarna i landslaget. Kapten Anastasios Bakasetas är tillsammans med lagkompisen Fotis Ioannidis största hoten framåt för grekerna. Har ofta lekstuga med sitt Panathinaikos i Super League och känner varandra innan och utan.

Vilket lag som tar sig till EM av dessa två känns ovisst. Grekland lite mer rutin och kanske något bättre spelare men Georgien har hemmafavör och lite "nu eller aldrig" känsla för Willy Sagnols bygge.

Spelet vi testar i matchen blir i stället ett skott spel. Fotis Ioannidis är het som en bastu och har på sina tre senaste ligamatcher fyra mål och satte även en boll i nät mot Kazakstan. Kommer med största sannolikhet att få starta här och med den fina bollfördelaren Anastasios Bakasetas bakom sig, så lär det komma bra passningar. Georgiens försvar kan vara lite darrigt i stundens allvar och det hoppas vi Ioannidis kan utnyttja. 3,55 - Expekt - på honom som målskytt är klart spelvärt men vi väljer att ha som huvudspel att han träffar mål minst en gång under matchen till cirka halva målgöraroddset.

Spelet sitter om Fotis Ioannidis skjuter minst ett skott på mål under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip