Sextondelsfinal, del 1 av 2, i Europa League. Spanska Getafe tar emot holländska Ajax hemma på Coliseum Alfonso Perez. Marknaden öppnade med jämna odds på samtliga vinnarutfall men har sedan dess går ner på Getafe. Det är inte konstigt med tanke på att Getafe har gått som tåget i den spanska La Liga, där de ligger på en tredje plats. Samtliga lag utom Real Madrid har haft enorma problem att bryta ner Getafe och överhuvudtaget göra mål på dem, något Ajax också kommer att få kriga med.

Det ska sägas att Getafe även har varit starka på bortaplan denna säsong. Men ändå inte lika starka som på hemmaplan, där de inte har släppt in något mål i fyra av deras fem senaste matcher. Getafe hade en dålig dag på jobbet mot Real Madrid och släppte in tre mål. Innan dess och efteråt har de hållit nollan mot lag som Levante, Valladolid, Betis och Valencia. Totalt har det blivit tio insläppta mål på tolv hemmamatcher. Framåt har Getafe starka anfallare som levererar men Ajax är också duktiga på försvar.

I de tre senaste matcher har Ajax lyckats hålla nollan. De har slagit PSV hemma med 1 - 0, sedan Vitesse borta i cupen med 3 - 0 och senast blev det 3 - 0 i ligan hemma mot Wahlwijk. Ajax leder den holländska ligan med 53 poäng, sex poäng före tvåan AZ, där Ajax har släppt in 19 mål på 22 spelade matcher. Framåt har det blivit 65 mål, men det finns en hel del lag i Holland som läcker in mål bakåt. Det gör inte Getafe. Detta blir en tuff utmaning för Ajax, som kom trea i sin Champions League grupp.

Det är två defensivt starka lag som ställs mot varandra. Båda kommer att försöka få med sig ett så bra resultat som möjligt till nästan omgång. Då gäller det först och främst att tänka på att inte släppa in något onödigt och kostsamt mål. Vid ett tidigt mål är det också guldvärt att försvara ledningen - något jag är övertygad om att båda lagen kommer att göra. Så något målkalas kan jag inte se i detta första möte. Därmed finner jag ett värde i nästan dubbla pengar på att det blir under 2,5 mål i matchen.

Själva oddset finnes hos 10bet , Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Getafe:
Leandro Chichizola, Mathí­as Olivera, Xabier Etxeita, Djene Dakonam, Allan Nyom, Marc Cucurella, Nemanja Maksimovic, Mauro Arambarri, Oghenekaro Etebo, Jaime Mata & Jorge Molina.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Ajax:
Bruno Varela, Sergino Dest, Edson Alvarez, Lisandro Martinez, Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Dusan Tadic, Lassina Franck Traore & Ryan Babel.
---

This is the stats tab
This is the post tip