En fysisk drabbning kommer det att bli på Coliseum Alfonso Perez när Getafe tar emot Athletic Bilbao i den spanska La Liga. Båda lagen är kända för att spela hårt. Därutöver är de vanligtvis stabila i försvarsspelet - samtidigt som de inte öser in mål. Dock har Getafe spelat som ett nytt lag på hemmaplan, där matcherna har innehållit en hel del mål. Även gästerna har varit inblandade i målrika tillställning. Över/under linan, som är satt på 1,5 mål i matchen, bör passeras av Getafe och Athletic Bilbao tillsammans.

Effekten av tränarbytet har satt sina spår i Getafes trupp. Quique Sanchez Flores, som förespråkar en offensiv fotboll, har lyft laget på kort tid. De har tagit åtta poäng under de fem senaste omgångar. På hemmaplan har det blivit två raka segrar över Espanyol med 2 - 1 och Cadiz med 4 - 0, där fyra olika målskyttar hamnade i protokollet. De fem senaste hemmamatcher har bjudit på hög underhållning - där en av dem har slutat med två mål och de övriga fyra har innehållit minst tre mål per match.

Athletic Bilbao kommer till matchen med en förlust mot stormakten Real Madrid bakom sig. Innan dess spelade de mot bottenlaget Granada där det blev 2 - 2. Athletic Bilbao är ett av de lag som har släppt in minst mål. De har ett starkt försvar. Formen är ändå sådär. Det har inte blivit någon seger på de sex senaste omgångar i La Liga. Framåt finns det starka offensiva pjäser i Oihan Sancet, Raul Garcia och Inaki Williams, samt Iker Muniain strax bakom dem. Så de är kapabla till att såra Getafe.

Över/under linan på 1,5 mål i matchen känns lite väl låg eftersom detta är ett möte mellan två lag som har vassa spelare fram i banan. Därmed lägger jag ett spel på att det blir minst två mål i detta La Liga möte när Athletic Bilbao gästar Getafe.

Speltips Getafe - Athletic Bilbao:
Över 1,5 mål. Odds 1.65 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Stefan Mitrovic, Djene Dakonam, Jorge Cuenca, Damian Suarez, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Carles Alena, Mathias Olivera, Sandro Ramirez & Enes Unal.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Inigo Lekue, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Iker Muniain, Unai Vencedor, Dani Garcia, Oier Zarraga, Inaki Williams & Oihan Sancet.
---

This is the stats tab
This is the post tip