Speltips: Över 28,5 fouls @ 1,65 - Expekt -

Två formsvaga lag gör upp om poängen i fredagens kvällsmatch från La Liga.

Tabelltian Getafe tog blott andra vinsten på de nio senaste matcherna senast när jumbon, tillika nedflyttningsklara, Almeria besegrades på bortaplan. Mason Greenwood tog tillvara på de få chanser Getafe skapade och satte två mål och assisterade till det tredje. Bäst på planen var David Soria i Getafe-kassen som gjorde tio räddningar under matchen. Anfallaren Jamie Mata bör här kunna peta Juanmi Latasa på topp efter ett bra inhopp.

Bäste gubben framåt, Borja Mayoral, är fortfarande skadad. Domingos Duarte, Carles Alena, Juan Iglesias och Mauro Arambarri kan inte heller medverka pga skador.

Varningsbenägne kaptenen Djene Dakonam som står på 13 gula kort under säsongen har nu fem matcher utan ostskiva så det kan vara dags igen för Togos landslagsman att ta kort i matchen. Var en av SJU spelare som fick kort på stopptid senast lagen möttes. 3,65 i odds ( Expekt ) känns som ett bra kortspel på Djene.

Kan bli en blåsig match på Coliseum

Athletic på femte plats har hamnat i formsvacka i ett kritiskt läge av säsongen. Föll senast blytungt med 1-3 mot Atletico Madrid och därmed växte avståndet till sex poäng mellan lagen. Fem matcher kvar så Athletic kan fortfarande komma ikapp och förbi i kampen om Champions League plats men det mest talar för att det är i Europa League som Bilbao kommer lira i nästa säsong. Innan Atletico-förlusten hade Athletic två poäng på tre matcher.

Även om Champions League plats inte nås så har man cupsegern mot Mallorca att glädjas över när säsongen summeras.

Försvararen Oscar de Marcos åter efter avstängning men försvarskollegorna Yuri Berchiche & Inigo Ruiz de Galarreta ser ut att missa matchen. Även sena tester på mittbacken Dani Vivian och playmakern Oihan Sancet.

Benat Prados och Mikel Vesga ser ut att bilda innermittfält och det känns inte som den optimala duon på den positionen. Dessvärre är inte heller Dani Garcia eller Ander Herrera så mycket bättre alternativ så det gäller nog att de mer offensiva pjäserna även tar ansvar bakåt.

Inaki Williams i poängtorka men Gorka Guruzeta håller fortsatt hög klass och senast kom lillebror (Nico) Williams i målprotokollet. Tycker ändå att tränare Ernesto Valverde borde prova låta någon av Iker Muniain, Alex Berenguer eller Asier Villalibre få chansen från start, men problemet är väl att dessa hellre tar spetsrollen än en kantroll och Guruzeta flyttar de inte på.

Matchen känns oviss att tippa en vinnare i och även när det gäller mål och hörnor så får jag ingen feeling så spelet som kommer testas är över 28,5 fouls i matchen. Här går vi mycket på att Getafe ska sätta standarden i matchen. Athletic är normalt inget lag som drar på sig många fouls men om motståndarna spelar tufft så kan man sätta hårt mot hårt och dras med i "fulspelet". Kan också finnas lite ont blod mellan lagen från senaste mötet som spårade på slutet.

Domare Jesus Manzano är rätt glad i visslan och inte rädd för att blåsa för oschyssta handlingar.

Spelet sitter om det blir minst 29 fouls i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip