Stormakten Atletico Madrid inleder sin spanska La Liga säsong på Colosseum Alfonso Perez där de ställs mot Getafe.

Det blev en tredje plats förra säsongen för Atletico Madrid - hela 15 poäng upp till ärkerivalen Real Madrid i toppen av tabellen. Getafe kom undan med blotta förskräckelsen och hamnade på plats 15 i tabellen - med bara en poäng ovanför nedflyttningen.

Även sett från Getafes perspektiv blev det en dålig säsong. Mellan åren 2018 och 2020 var det ett stabilt lag som slutade åtta, femma och åtta i tabellen. Att undvika en nedflyttning, med nöd och näppe, är bra. Dock långt ifrån godkänt resultat. Under sommaren har laget spelat sex vänskapsmatcher. De sista två har förlorats mot Elche och Albacete - utan att Getafe har lyckats näta. Tränaren Quique Sanchez Flores har tagit in målvakten Kiko Casilla och utespelarna Borja Mayoral, Luis Milla, Portu, Domingos Duarte, Jaime Seoane, Fabrizio Angileri. Mathias Olivera, Hugo Duro och Chema Rodriguez har lämnat.

Atletico Madrid, som återigen gjorde en fin säsong, har gjort en lysande försäsong. Det har blivit segrar i samtliga vänskapsmatcher mot Numancia, Manchester United, Cadiz och Juventus. Under tiden har de nätat 13 gånger. Att laget har ett försvar i världsklass är givet. Att de dessutom har hittat målformen talar för att de återigen är att räkna med i toppstriden. Tränaren Diego Simeone har tagit in Nahuel Molina och Axel Witsel. Samt att Alvaro Morata och Saul Niguez har återvänt från lån. Laget har tappat Daniel Wass, Hector Herrera, Sime Vrsaljko och Luis Suarez - men dessa klarar de sig bra utan ändå.

Även om Getafe kan vara riktigt knepiga att möta är Atletico Madrid, redan i högform, ett nummer för stort. Jag krånglar därmed inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak bortaseger till Atletico Madrid i premiären mot Getafe. Till dubbla degen i odds.

Speltips Getafe - Atletico Madrid:
2. Odds 2.01 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Djene Dakonam, Domingos Duarte, Fabrizio Angileri, Cristian Portu, Mauro Arambarri, Jaime Seoane, Carles Alena, Borja Mayoral & Enes Ünal.

Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Reinildo Mandava, Stefan Savic, Jose Gimenez, Marcos Llorente, Koke, Rodrigo De Paul, Yannick Ferreira Carrasco, Antoine Griezmann, Alvaro Morata & Joao Felix.
---

This is the stats tab
This is the post tip