Utanför huvudstaden Madrid i Spanien spelas söndagens första match i den spanska La Liga, där Getafe tar emot Girona. Detta är ett helt öppet möte, mellan två lag som är precis lika duktiga, ligger lika bra till i tabellen och kämpar om en Europa League kval plats. I mitt tycke kan detta möte sluta hur som helst. Då marknaden har valt Getafe som en klar favorit till matchen till strax över dubbla pengar finner jag ett enormt värde i att kika närmare på ett spel där Girona åtminstone tar poäng - eftersom den enda fördelen jag finner för Girona är hemmaplans fördelen.

Tabellen talar sitt tydliga språk. Efter 34 spelade matcher och med 4 matcher kvar att spela ligger Getafe på en åttonde plats, med 48 poäng. Det är lika många poäng som Sevilla, som dock har gjort några fler mål till antal. Getafe har en bra form, med tre segrar i rad och det råder en balans i laget. Dock så hade Getafe endast 39 % av bollinnehavet i den senaste 1-0 vinsten borta mot Eibar. Getafe är skickliga på att försvara sig, där de inte släpper in alldeles för många mål på hemmaplan. Dock så möter de nu en motståndare som de tidigare har haft problem mot.

De tre senaste och enda möten mellan Getafe och Girona i la ligan har slutat på följande sätt:

Fotboll LaLiga: 17/12, 2017
Girona 1 - 0 Getafe

Fotboll LaLiga 2: 4/3, 2017
Girona 5 - 1 Getafe

Fotboll LaLiga 2: 25/9, 2016
Getafe 0 - 2 Girona

Girona har alltså tre raka segrar mot Getafe i ligan. Tabellen visar att Girona har en poäng upp till Getafe, så denna match blir viktig på alla sätt och vis. Även om Girona kommer till mötet från en 0-2 förlust hemma mot Espanyol så spelade Girona bra och var värde en poäng - men det ville sig bara inte. Dock har Girona mycket positivt att ta med sig från den förlusten, då de hade nio skott på mål och 65 % bollinnehav. Det finns goda möjligheter för Girona att det återigen lossnar mot Getafe och att vi får se Pablo Machins herrar attackera gång på gång och denna gång även näta.

Då jag inte på något sätt kan se varför Getafe ska vara så pass stora favoriter, annat än att de spelar inför 10 000 åskådare,så finner jag ett värde i att spela på att Girona återigen tar åtminstone en poäng. Jag lägger ett spel på X2 i matchen till 1.82 i odds hos Unibet .
---
Preliminär startelva Getafe: Vicente Guaita, Damian Suarez, Djene, Bruno Gonzalez, Antunes, Francisco Portillo, Faycal Fajr, Mathieu Flamini, Amath, Angel Rodriguez & Jorge Molina.

Preliminär startelva Girona: Yassine Bounou, Johan Mojica, Bernardo, Juanpe, Jonas Ramalho, Pablo Maffeo, Borja Garcia, Alex Granell, Pere Pons Riera, Cristian Portu & Cristhian Stuani.
---

This is the stats tab
This is the post tip