Tips: Borja Mayoral över 0,5 skott på mål @ 1,58 - Expekt -

Tabelltian Getafe får nog passa på att ta poäng så länge man har truppen intakt. Både Arsenal och Barcelona ryktas vara ute efter lagets anfallare.

Mason Greenwood som man har på lån från Manchester United är bara 22 år och har friats från misshandelsmisstanke men kan få svårt att vända åter till England och vill säkert stanna i Spanien och då spela för en av de stora. Skyttekungen Borja Mayoral (13 mål på 20 matcher) har varit på Arsenals radar och kan mycket väl bli klart för Gunners innan Januari-fönstret klappar igen. Än så länge är han i Getafes ägo och har fem mål på de fem senaste i ligan. Fick senast start på topp med Enes Unal och det kan bli samma visa här även om Juanmi Latasa är åter efter avstängning. Jamie Mata får också medverka efter avtjänat en match på läktaren.

På tal om avstängningar så har Getafe inte mindre än tre man borta av den anledningen denna kamp. Jose Angel Carmona och Luis Milla tog senaste sina femte gula kort för säsongen medan Damian Suarez var en av tre spelare man fick utvisade mot Vallecano. Är starka hemma och förlusten mot Vallecano var den första torsken på hemmagräs den här säsongen men anledningen har vi redan varit inne på. Formen annars lite på nedgång efter den förlusten, uttåg ur cupen mot Sevilla och senast förlust i ligan mot Osasuna. Fortfarande bara Mauro Arambarri som är skadad så om man blir lite mer disciplinerade och slutar ta dumma kort (med avstängningar som följd) så ser truppläget bra ut.

Granada mållösa i fyra av fem senaste

Nästjumbon Granada i behov av poäng för att inte inom kort halka för långt efter lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Dock svårt eller rent av omöjligt att vinna fotbollsmatcher om man inte gör mål. Misslyckats med att näta i fyra av de fem senaste. På bortaplan usla och har endast inkasserat en pinne på tio resor. 8-22 i målskillnad är inte heller någon munter läsning.

Hur har man då löst målskytteproblemet, jo genom att ta in fyra försvarsspelare. Ok att man läcker bakåt, men kom igen ni måste ju ta in nåt framåt också. Om man på allvar tror att albanen Myrto Uzuni ska fixa kontraktet på egen hand så är man mer än naiva i Granada-lägret. Visst han satte 23 baljor på 38 matcher när man tog steget upp men det är klasskillnad på La Liga och La Liga 2. Bakom Uzuni finns bara Bryan Zaragoza och han gjorde fem mål förra säsongen. Shon Weissman, Famara Diedhiou och Jose Callejon känns som att de har passerat bäst-före datum.

Skador på burväktare Raul Fernandez och backparet Ricard Sanchez & Kamil Piatkowski. Precis som Getafe spelar man ofta fränt och har till den här matchen är Lucas Boye avstängd. Även Martin Hongla är avstängd (av FA).

Getafe bör vinna matchen men vi litar inte helt på dem och så länge de tar korkade utvisningar så kan det bli poängtapp även mot usla bortalag som Granada. Huvudspelet blir istället att Borja Mayoral träffar mål minst en gång under matchen. Är klart bäste anfallaren på plan och bör komma till några fina lägen att sätta boll på eller i mål.

Spelet sitter om Borja Mayoral får iväg minst ett skott på mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip