Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Coliseum Alfonso Perez där Getafe tar emot tabelljumbon Levante.

Getafes form, i synnerhet på hemmaplan, har varit strålande sedan Quique Sanchez Flores tog över som tränare. De har klättrat från botten av tabellen upp till en 16:e plats, med 22 poäng. Gästerna Levante gör en bedrövlig säsong, med 12 förluster efter 21 omgångar. Då formen är urusel och lagets bästa spelare är avstängd väntas Levante åka hem med noll poäng i behåll.

Med tre segrar på de fem senaste omgångar är Getafe minst sagt på gång. Ännu ligger de nära bottenstriden - bara 4 poäng ovanför. Det gäller att fortsätta på segerspåret, åtminstone på hemmaplan - där det har blivit fem segrar och ett kryss på de sex senaste hemmamöten. Getafe är i toppslag med segrar över Osasuna, Real Madrid och Granada samt ett mållöst resultat mot Real Sociedad ifrån den senaste omgången. Då saknades båda anfallarna Enes Unal och Sandro Ramirez, som var avstängda. Båda är tillbaka och är dessutom i högform. När Getafe mötte Levante i Valencia tidigare under säsongen blev det en delad pott.

Denna gång känns Getafe som det klart starkare laget. Levante får ingenting att stämma denna säsong. Med 11 poäng i tabellen är det 9 poäng upp till säker mark. Visst återstår det många omgångar att kriga om. Dock är förutsättningarna usla. Innan landslagssamligen blev det en 0 - 2 hemmaförlust mot bottenlaget Cadiz. På bortaplan har det blivit 8 förluster på 10 ligamatcher. Tränaren Alessio Lisci har en svår uppgift. Lättare blir det inte heller då X-faktorn Jose Luis Morales, som har nätat 6 av lagets 10 mål, samt stått för en assist, är avstängd - på grund av fem gula kort. Samt att Oscar Duarte och Shkodran Mustafi är skadade.

Då Getafe får tillbaka sina båda anfallare, samt att hela truppen har visat prov på en fantastisk form, är chansen stor att de kammar hem samtliga tre poäng. Jag krånglar inte till det något mer. Det blir ett spel på en rak Getafe seger i matchen.

Speltips Getafe - Levante:
1 - odds 2.10 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Djene Dakonam, Stefan Mitrovic, Jorge Cuenca, Mathias Olivera, Carles Alena, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Enes Unal & Sandro Ramirez.

Preliminär startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Jorge Miramon, Ruben Vezo, Sergio Postigo, Carlos Clerc, Enis Bardhi, Mickael Malsa, Gonzalo Melero, Jorge De Frutos, Roger Marti & Roberto Soldado.
---

TV: Två spännande spel i FA-cupen!




This is the stats tab
This is the post tip