De regerande mästarna Real Madrid är på titeljakt när de gör en kort resa till Coliseum Alfonso Perez för att ta sig an Getafe, i den spanska La Liga. Inför omgången har Real Madrid bara en poäng upp till Atletico Madrid i toppen av tabellen och Barcelona i hälarna på sig, med bara en poäng mindre. Titelstriden är därmed jämnare än på länge och mitt val faller på Real Madrid.

Det råder ingen tvekan om att Real Madrid är det mest formstarka laget i Spanien för tillfället. I ligaspelet har de fyra raka vinster mot Elche, Celta Vigo, Eibar och senast Barcelona i El Clasico. Däremellan har Real Madrid slagit ut Liverpool i Champions League, genom att vinna hemma med 3 - 1 och spela mållöst på Anfield. Innan semifinalen mot Chelsea är det all fokus på ligaspelet, där bottenlaget Getafe inte ska vara någon tuff uppgift - i alla fall inte med den formen som Real Madrid har visat upp.

Trots avbräcken på nyckelspelarna Sergio Ramos, Raphael Varane och Dani Carvajal i backlinjen, samt truppspelaren Lucas Vazquez har Real Madrid lyckats besegra allt som har stått i deras väg. Till denna match har de dessutom försvararen Nacho och mittfältaren Casemiro avstängda, på grund av för många gula kort, men ändå är de så mycket bättre än Getafe - som de förra säsongen slog med hela 3 - 0 borta och denna säsong med 2 - 0 på hemmaplan, då Getafe dessutom var ett bättre lag.

Getafe har med en usel form halkat efter i tabellen, ner till en femtonde plats, där de har förlorat hälften av sina ligamatcher. I den senaste matchen förlorade de hemma mot nykomlingar Cadiz med 0 - 1. Även Getafe har sina avbräck, både bakåt med försvararna Sofian Chakla och Erick Cabaco, som är skadade, samt framåt med anfallarna Enes Ünal och Cucho Hernandez.

Trots avbräcken i defensiven har Real Madrid försvarat sig grymt och lyckats nolla Liverpool på Anfield, samt hållit siffrorna nere i samtliga matcher. Även med dessa avbräck finns det goda ersättare för att täcka upp mot Getafe, samt ett mittfält och ett anfall i världsklass, där motivationen är på topp då ligaguldet ligger inom räckhåll. Med skyttekungen Karim Benzema (19 ligamål denna säsong) i en drömform kan jag bara inte se Getafe stoppa Real Madrid - så jag lägger ett spel på en femte raka ligaseger.

Speltips Getafe - Real Madrid:
2 - odds 1.86 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Getafe:
David Soria, Allan Nyom, Djené Dakonam, David Timor, Mathí­as Olivera, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Carles Aleña, Enes Ünal, Marc Cucurella & Jaime Mata.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Álvaro Odriozola, Éder Militão, Víctor Chust, Marcelo Vieira, Isco, Luka Modric, Marco Asensio, Rodrygo Goes, Vinícius Júnior & Mariano Díaz.
---

This is the stats tab
This is the post tip