Speltips: Borja Mayoral över 0,5 skott på mål @ 1,93 - X3000 -

Getafe visade så sent som i måndags att man är ett bra hemmalag. Slog bottenlaget Granada med 2-0. De duktiga anfallarna Mason Greenwood och Borja Mayoral som vi lyfte fram innan matchen gjorde oss ej besvikna då det var just den duon som avgjorde med var sitt mål. Greenwood drog på ett långskott som letade sig in i mål via Granada-spelare och Mayorals mål var av den enkla sorten då motståndarmålisen halkade och sedan fick panik och sköt bollen på den framrusande Getafe-forwarden som gjorde ett av karriärens simplaste mål. David Soria i hemmakassen var bra och valde rätt hörn på straffspark, som sköts i stolpen och närmare än så kom inte Granada att spräcka nollan. Facit hemma för Getafe är nu 6-3-1 på 10 matcher.

Har både Jose Angel Carmona och Luis Milla åter efter avstängningar så truppläget nu nästan optimalt då man endast saknar Mauro Arambarri som är skadad.

Tränare Jose Bordalas är säkert nöjd med hur hans lag uppträdde senast och vi förväntar oss få förändringar. Luis Milla och Enes Unal kan dock vara alternativ för Yellu Santiago och Jamie Mata.

Mayoral fixar biffen igen!

Real Madrid med en match till godo på titelkonkurrenten Girona är en poäng bakom skrällgänget. Kommer närmast från seger borta mot Las Palmas. Som vi misstänkte så gav Kanariehundarna bra motstånd men orkade inte stå emot matchen ut och föll till slut med 1-2. Vinicius Junior kvitterade i 65e minuten och med sex minuter kvar av ordinarie speltid så satte inhopparen Aurelien Tchouameni spiken i kistan på hörnnick. Hade i den matchen Jude Bellingham avstängd men här är engelsmannen åter och det förstärker offensiven. Varken Brahim Diaz eller Joselu tog riktigt chansen senast så allt tyder på att Bellingham startar här. Även om det vankas nytt derby till helgen mot Atletico så har man inte råd att vila spelare till höger och vänster här.

Samma skadeläge som senast med Thibaut Courtois (mv), David Alaba och Eder Militao borta.

Tror på ännu en jämn match för Real som kommer med fyra raka uddamålsvinster i ligan. Hemmastarka Getafe är ingen lätt uppgift så att bortalaget är skyhöga favoriter köper vi inte riktigt och skippar matchspel. Känns då mer intressant med skottspel och vi vänder oss ännu en gång till Borja Mayoral som är Getafes skyttekung och när vi får nästan dubbla degen på att han drar minst ett skott på mål är det dumt att blunda.

Spelet sitter om Borja Mayoral får iväg minst ett skott på mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip