Två spanska topplag som krigar om Europa platserna drabbas samman när Getafe tar emot Real Sociedad. Faktum är att inget av lagen har någon seger på de fyra omgångarna som har spelats sedan omstarten. Skillnaden är ändå stor då Getafe har kryssat i sina senaste matcher medan Real Sociedad har förlorat sina matcher och är överlägset det formsvagaste laget i La Liga.

Chanserna till Champions League spel nästa säsong börjar glida ifrån Getafe, som har fem poäng upp till fjärde platsen. Getafe är tabellsexan som har imponerat genom hela säsongen, där de förutom ett starkt hemmaspel även har toppresterat på bortaplan. Med tre raka kryss i ryggen mot Espanyol, Eibar och Valladolid har de haft bekymmer med att fortsätta vinna, även om det i samtliga matcher har funnits bra lägen till att ta trepoängare. Förr eller senare kommer en seger. Jag tror redan i nästa match.

Gästerna Real Sociedad har inte alls fått till det efter omstarten. Innan Covid 19 slog till var Real Sociedad det stora utropstecknet men har på sistone totalt floppat. Det började illa redan i den första matchen, som slutade 1 - 1 hemma mot Osasuna (som bara hade ett skott på mål). Därefter blev det tre raka förluster mot Alaves borta med 0 - 2, Real Madrid hemma med 1 - 2 och senast blev det 0 - 1 hemma mot Celta Vigo. Total ridå. Real Sociedad får varken försvaret eller anfallsspelet att stämma.

Därmed har Getafe en bra chans att börja plocka segrar, när Real Sociedad vidare får handskas med sina problem. Jag tvivlar starkt på att lösningen för Real Sociedad ligger i en stentuff bortamatch mot Getafe, som spelar både hårt och ständigt på gränsen till en ful fotboll. Jag spelar på att Getafe vinner matchen, men slänger in en försäkring om Getafe skulle spela oavgjort igen. Getafe asiatisk handikapp +0 = förlust vid Real Sociedad seger, pengarna tillbaka vid kryss och vinst vid Getafe seger.

Speltips Getafe - Real Sociedad:
1 asian hcp 0 (samma som Getafe draw no bet) - odds 1.80 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Getafe:
David Soria, Mathí­as Olivera, Xabier Etxeita, Chema, Damian Suarez, Marc Cucurella, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Allan Nyom, Hugo Duro & Jaime Mata.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Joseba Zaldúa, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Jon Pacheco, Nacho Monreal, Igor Zubeldia, Mikel Merino, Adnan Januzaj, Mikel Oyarzabal & Alexander Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip