På Coliseum Alfonso Perez i Madrid spelas det en tuff och svår match mellan Getafe och gästerna Sevilla. Det är ett möte i toppen av den spanska La Liga tabellen, eftersom Getafe är trean och Sevilla femman. Getafe är en liten favorit till att vinna och det är baserat på den fina formen samt att de är urstarka på hemmaplan. Sevilla ska givetvis aldrig räknas bort, speciellt inte när de har fått igång målskyttet. Jag räknar med att båda lagen fortsätter prestera och att de också fortsätter att göra mål.

Getafe hade radat upp fyra raka segrar utan insläppt mål innan det blev en 1 - 2 förlust borta på Camp Nou mot Barcelona. Segrarna dessförinnan hade kommit mot Leganes, Betis, Bilbao och Valencia, så det var starka segrar från Getafes sida. Även mot Barcelona gjorde Getafe återigen mål och kunde ha gjort fler än så i den andra halvleken. Därefter har Getafe spelat Europa League, där det blev en 2 - 0 seger hemma mot Ajax. Så Getafe har en fin form där de öser in mål och försvarar sig väl.

Sevilla är också starka, som vanligt, men har inte riktigt fått den utdelningen som de hade hoppats på. I de två senaste La Liga matcher tycker jag att försvaret har svikit laget lite och underpresterat i matcherna mot Celta Vigo, där det blev 1 - 2 och senast hemma mot Espanyol, där det blev 2 - 2. Även Sevilla har spelat Europa League i veckan, borta mot CFR Cluj, i en match som slutade 1 - 1. Youssef En-Nesyri har köpts in från Leganes och gjorde Sevillas mål mot CFR Cluj. Han är en offensiv förstärkning.

Det är glädjande att se att Sevilla har hittat en bra målform. De har nätat i sina tio senaste ligamatcher. Även om det är svårt att göra mål på Getafe borta ska Sevilla ha en väldigt god chans, med tanke på den goda formen, samt att Sevilla är skickliga på att utmana på kanterna. Där finns det en chans att bryta ner Getafe, precis som Real Madrid gjorde i sin 3 - 0 seger samt Barcelona senast. Båda lagen är formstarka i sina offensiv. Därmed finner jag ett värde i att båda lagen gör mål i matchen till 2.23 i odds.

Själva oddset finnes hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Chema, Djene Dakonam, Mathias Olivera, Allan Nyom, Marc Cucurella, Nemanja Maksimovic, Oghenekaro Etebo, Jorge Molina & Deyverson.

Bekräftad startelva Sevilla:
Tomas Vaclik, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Reguilon, Joan Jordan, Nemanja Gudelj, Fernando, Lucas Ocampos, Luuk De Jong & Suso.
---

This is the stats tab
This is the post tip