Speltips: Getafe 1 dnb (insatsen åter vid kryss) @ 1,80 - bet365 -

Förra gången Sevilla var i farten så var huvudrubriken att laget inte mår bra och det har inte ändrats då man senast föll hemma mot Alaves med 2-3. Ligger nu riktigt risigt till i La Liga och har bara en poäng till godo på Cadiz under nedflyttningsstrecket. Ska i nästa ligamatch möta serieledande Girona på bortaplan. Hur mycket kraft kommer man då lägga i denna cupmatch mot Getafe? Visst skulle en seger här ge lite (och då menar vi lite) arbetsro till nye tränaren Quique Sanchez Flores men som sagt det är nog inte värt att ta sig långt i cupen om det skulle kosta en plats i högsta serien.

Har till denna match viktige mittfältaren Erik Lamela åter och nya Inter-lånet Lucien Agoume lär också starta. Isaac Romero har öst in mål i b-laget och får nu chansen i a-laget. Startade mot Alaves (men inga mål den gången) så kanske ersätte av Rafa Mir i startelvan. Jesus Navas och Mariano Diaz var åter efter skador senast. Det var dom bra nyheterna.

På minussidan är att bäste anfallaren Youssef En Nesyri saknas pga Africa Cup of Nations och att man har skador på målis Örjan Nyland, backen Marcos Acuna, viktige mittfältaren Nemanja Gudelj och anfallaren Dodi Lukebakio. Så truppläget är fortfarande inte optimalt även om man återfått ett par spelare.

Getafe kan köra en stark elva!

Getafe i mitten av tabellen och har ungefär lika långt till Europa League plats som till degradering. Senast man spelade hemma kom första förlusten i egna borgen. Hade dock lite sig själva att skylla då man drog på sig tre röda kort. Även om domaren milt sagt var obalanserad, som tog två kort för gester. Ett av korten (det på Mason Greenwood) har blivit återkallat i efterhand men det hjälpte ju inte under själva matchen.

Det fina i kråksången för den här cupmatchen är att avstängningarna på Juamni Latasa och Damian Suarez bara gäller i ligan så de kan medverka i denna Copa del Rey tillställning. Så duon Latasa & Suarez bör starta här och även Jamie Mata som samlat fem gula kort i ligan får vila kommande ligaomgång så medverkar här. Skyttekungen Borja Mayoral ryktas till större klubb (Arsenal?) men än så länge inget klart så vi räknar med honom på topp.

Således endast skadade Mauro Arambarri och nyförvärvet Ilaix Moriba (Leipzig, lån) som är på Africa Cup of Nations med Mali som saknas för tränare Jose Bordalas som nyligen fått turkiske landslagsanfallaren Enes Unal skadefri. Så det är en stark elva man kan ställa på banan!

Förra säsongen åkte Sevilla ur cupen i kvartsfinal mot Osasuna medan Getafe rök i 16-delen mot Levante. Den här säsongen har Sevilla besegrat Quintanar de la Orden (3-0), Atletico Astorga (2-0) och Ferrol (2-1). Getafe har slagit ut Tardienta (12-0) Atzeneta (2-1) och Espanyol (1-0).

Värt att notera är att Sevilla spelade ligamatch i fredags (12/1) medan Getafe har vilat sedan senaste Copa del Rey matchen 6/1.

Vi tror att det tar stopp för Sevilla i cupen här och att man kommer lägga krut på att behålla La Liga statusen. Den modige kör raka Getafe vinst men vi säkrar upp genom att spela Getafe dnb då det kan behövas förlängning för att ta sig vidare.

Spelet sitter om Getafe vinner matchen, vid oavgjort är det insatsen tillbaka och om Sevilla vinner så blir det insatsen förlorad.
This is the stats tab
This is the post tip