Marknaden ser La Liga mötet mellan Getafe och Valencia på Coliseum Alfonso Perez nästan som vidöppet. I mitt tycke är det givet att Getafe ska ses som givna favoriter till seger. Trots en mindre bra form är de alltid starka på hemmaplan - till skillnad från Valencia som blandar och ger utanför Mestalla. Vidare är Valencia inkonsekventa som lag. Bakom sig har de tre raka segrar, i alla tävlingar, som den sviten i sig lär brytas närsomhelst. Mycket troligt mot ett svårslaget Getafe, som är på jakt efter en seger.

Getafe är segerlösa i de fyra senaste ligaomgångar. Tränaren Quique Sanchez Flores har kommit in som en frisk fläkt och tagit laget från botten av tabellen upp till en femtonde plats. Det är tre poäng ner till bottenzonen. Så det gäller att fortsätta plocka poäng. Hemmaformen är fin med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste hemmamatcherna. I truppen återvänder Carles Alena, Jorge Cuenca och Damian Suarez från avstängningar. Inga skador att rapportera om. Fram i banan finns Enes Ünal i toppslag. Turken är uppe på en delad andra plats i skytteligan, bakom Karim Benzema, med 13 fullträffar denna La Liga säsong.

Även Valencia har offensiva krafter i Goncalo Guedes och Carlos Soler - som tillsammans är uppe i 19 ligamål. Båda två, samt Maxi Gomez, nätade i den senaste omgången då Granada slogs med 3 - 1 på Mestalla. Dock är laget inte lika starkt på bortaplan. Tre av de fyra senaste bortamatcher har förlorats. Tränaren Jose Bordalas får tillbaka Ilaix Moriba och Omar Alderete, som har varit avstängda. Dock är skadelistan lång med Maxi Gomez, Toni Lato, Mouctar Diakhaby, Giorgi Mamardashvili, Jose Gaya, Thierry Correia och målvakten Jasper Cillessen. Därmed kommer Valencia till start utan en massa nyckelspelare.

Med en stark hemmaform ska Getafe ha en 50-50 chans till att ta samtliga poäng i matchen - då Valencia också är skadeskjutet. Jag håller det hela enkelt och lägger ett spel på en rak hemmaseger till Getafe. Allt odds över dubbla pengar är av värde.

Speltips Getafe - Valencia:
1. Odds 2.40 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Djene Dakonam, Stefan Mitrovic, Erick Cabaco, Damian Suarez, Carles Alena, Nemanja Maksimovic, Oscar Rodriguez, Mathias Olivera, Enes Ünal & Borja Mayoral.

Preliminär startelva - Valencia:
Jaume Domenech, Dimitri Foulquier, Omar Alderete, Hugo Guillamon, Jesus Vazquez, Yunus Musah, Ilaix Moriba, Carlos Soler, Goncalo Guedes, Hugo Duro & Marcos Andre.
---

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!




This is the stats tab
This is the post tip