Getafe:

Oj, vilket ångestmöte det här kommer vara på Coliseum Alfonso Pérez. Nästjumbon Getafe tar emot Valencia, som också ligger under nedflyttningsstrecket med blott en poäng mer på kontot. En seger här skulle kunna bli oerhört viktigt i striden om att undfly nedflyttning. Getafe kommer från två raka kryss, 1-1 mot både Atlético och Rayo Vallecano och dessförinnan uddamålsförluster mot Real Betis, Barcelona, Espanyol och Sevilla.

Getafe har inte vunnit i ligan sedan Mallorca besegrades på hemmaplan i slutet av december. Även om resultaten har gått emot under vad som varit en minst sagt utmanande säsong för Quique Sánchez Flores, som även varit tränare i Valencia tidigare, men att man lyckats plocka poäng mot tufft motstånd i de två senaste matcherna, mot Atlético och Rayo, kan ingjuta välbehövligt självförtroende. Även under förlustsviten dessförinnan har Getafe sällan blivit utspelat, utan det har varit jämna matcher som ofta slutat med uddamålsförlust. Madridgänget har annars inte haft någon vidare lycka på hemmaplan den här säsongen, med blott tio inspelade poäng på elva matcher. I höstmötet mot just Valencia åkte Getafe dessutom på en riktig överkörning, när Valencia vann med hela 5-1.

Djené Dakounam är tillbaka från avstängning och lär återvända till startelvan, men Luís Milla, Carles Aleña och Juan Iglesias missar.

Preliminär startelva: Soria; Gastón, Duarte, Alderete, Djené; Munir, Arambarri, Algobia, Portu; Mayoral, Enes Ünal

Valencia:

Krisen bara ökar i storlek i Valencia där supportrarna inför förra helgens nederlag mot Athletic Club organiserade en massiv protest mot ägaren Peter Lim. På planen ökar risken för nedflyttning mer och mer för varje passerande vecka och Valencia, som har ett betydligt bättre spelarmaterial än vad tabellpositionen visar, är nu för första gången sedan 1986 nedanför nedflyttningsstrecket vid det är skedet av säsongen. Formen har varit bedrövlig och det har inte blivit bättre sedan Gennaro Gattuso lämnad i slutet januari och ständige interimtränaren Voro klev in. Voro var tilltänkt att bli den permanenta lösningen fram till sommaren och att klubblegendaren på något sätt skulle säkra förnyat kontrakt, men efter tre förluster på lika många försök tryckte Valencia på panikknappen.

I veckan presenterades forne mittfältsstjärnan Rubén Baraja som ny tränare, ackompanjerad av ytterligare en Valencia-bekanting i Carlos Marchena. Duon har stort klubbhjärta och vill göra sitt yttersta från att lyfta klubben från den dystra position man just nu befinner sig i. Baraja har dock inte något särskilt imponerande tränar-cv, och sejourerna i Rayo Vallecano och Zaragoza var inte särskilt lyckade. Valencia-supportrarna hoppas det ska gå bättre vid återkomsten till klubben där han spenderade ett decennium hos som spelare, och bland annat vann La Liga två gånger om.

Det ska bli spännande att se hur Baraja väljer att formera sitt lag. Självförtroendet är lågt och formen har varit usel, men det finns betydligt mer potential och talang hos det unga laget än vad som visats upp på sistone. Baraja har hintat om att han föredrar någon form av 4-4-2, men att spelarmaterialet kommer avgöra.

Gabriel Paulista och Hugo Guillamón är tillbaka från avstängning, men Samu Castillejo, målskytten från förra helgen, är avstängd efter att ha dragit på sig för många gula kort. Edinson Cavani är återigen skadad och Thierry Correia ser inte ut att återhämta sig i tid. I Cavanis frånvaro lär Hugo Duro ligga bra till att få chansen, precis som Justin Kluivert i och med Castillejos avstängning.

Preliminär startelva: Mamardashvili; Gayá, Diakhaby, Paulista, Foulquier; Almeida, Guillamón, Moriba; Lino, Duro, Kluivert

Speltips:

Det här är på förhand en ytterst oviss ångestmatch i bottenträsket, vilket även återspeglas i oddsen där det nästintill är helt jämnt lagen emellan. Särskilt lurigt också i och med att det blir Rubén Baraja och Carlos Marchenas första match på tränarbänken.

Getafe har gjort ett bra jobb att hålla ihop det, trots ett lurigt spelschema de senaste matcherna och nio av deras elva senaste har gått under 2.5-målslinan. Marknaden räknar också med en ytterst målfattig match och under 2.5 mål är nedpressat hela vägen till 1,44. Båda lagen lär dock se möjligheterna – och nödvändigheten – av tre poäng mot en direkt bottenkonkurrent här. Höstmötet var målglatt och slutade som bekant 5-1 till Valencia, som hade helt annat vind i seglen då men som hoppas på en effekt av tränarbytet här. Och även om Getafe radat upp målfattiga matcher på sistone så har det varit lite öppnare matcher när man mött mer ”jämbördiga” motståndare. Mot båda bottenkollegorna Espanyol och Sevilla blev resultatet 2-1 till motståndarnas favör och i Copa del Rey mot Segunda División-laget Levante föll man med 3-2. Med tanke på hur nedpressade oddsen på målmarknaden är känns Över 1.75 mål till 1,81 hos Pinnacle intressant.

This is the stats tab
This is the post tip