Två afrikanska stormakter drabbas samman i slutspelet av VM-kvalet där Ghana inleder hemma på Baba Yara Sports Stadium mot Nigeria. Returmötet spelas i Abuja på Abuja National Stadium - bara fyra dagar senare. Nigeria, som är den större fotbollsnationen är favoriter till att ta en biljett till Qatar. Det bör de också klara av, då formen i Ghana har varit allt annat än bra.

I och med att Ghana bara tog en poäng under det afrikanska mästerskapet fick förbundskaptenen Milovan Rajevac lämna posten. Otto Addo är temporär ersättare. Dock är det tveksamt att han hinner fixa det som är brutet. För det såg riktigt illa ut i januari månad då gruppspelet inleddes med en förlust mot Marocko, kryss mot Gabon och ett nytt nederlag mot Komorerna I samtliga landskamper underpresterade försvaret och släppte in mål. Hela tre gånger mot Komorerna - vilket givetvis är under all kritik.

I Nigeria finns det Premier League klass med Emmanuel Dennis, William Troost-Ekong och Kelechi Iheanacho. Samt att Napoli stjärnanfallaren Victor Osimhen är i toppslag. Nigeria tog sig vidare från det afrikanska mästerskapet genom att slå Egypten, Sudan och Guinea-Bissau. Efter tre raka segrar var de en av favoriterna till att vinna mästerskapet. Dock så blev det en konstig åttondelsfinal och en förlust mot Tunisien, där Nigeria fick spela med en man kort i en halvtimme. Revanschlusten är stor.

Marknaden erbjuder jämna 1x2-oddsen. Det är märkligt då Nigeria har en bättre spelare på samtliga postioner och har en fin form. Därmed finns det ett stort odds värde i att lägga ett spel på en Nigeria seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Ghana seger och vinst vid en rak bortaseger till Nigeria.

Speltips Ghana - Nigeria:
2 asian 0 (samma som Nigeria draw no bet) - odds 2.00 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Ghana:
Jojo Wollacott, Jonathan Mensah, Daniel Amartey, Alexander Djiku, Andy Yiadom, Thomas Partey, Mubarak Wakaso, Joseph Paintsil, Mohammed Kudus, Christopher Antwi-Adjei & Kwasi Okyere Wriedt.

Preliminär startelva - Nigeria:
Francis Uzoho, Zaidu Sanusi, William Troost-Ekong, Kenneth Omeruo, Ola Aina, Frank Onyeka, Joe Aribo, Ademola Lookman, Kelechi Iheanacho, Emmanuel Dennis & Victor Osimhen.
---

TV: Stryktipset med landslag och engelsk fotboll!




This is the stats tab
This is the post tip