EM kval-veckan är här där vi bjuds på en massa underhållning i sex raka dagar, alltså, varje dag från torsdag till och med tisdag.

Det är ytterst sällan jag spelar en singel under 1.70 i odds. Ännu mer sällsynt tipsar jag andra om att lägga sina pengar på ett tips under det oddset. Jag dömmer inte andra, men det ska till extremt mycket för att jag ska lägga ett tips på 1.60 i odds, något i stil med att Danmark ska vinna mot Gibraltar borta med fem måls marginal. Den sannolikheten är extremt liten, i mitt tycke.

På Victoria Stadium ska Gibraltar och Danmark spela sin fjärde match i kvalet till EM. Marknaden har lagt den jämnaste linan på Danmark -3,5 mål men på Gibraltar +4 mål asiatisk handikapp erbjuds 1.60 i odds. Det krävs alltså en 5 - 0 seger från Danmarks sida för att spelet inte ska sitta. Skulle Gibraltar göra ett mål, vilket det erbjuds fyra gånger pengar på, så krävs det alltså sex mål från Danmark för att spelet ska förloras. Att Danmark ska vinna med så pass stora siffror kan jag bara inte se hända.

Gibraltar har inlett EM kvalet som förväntat. De har förlorat alla sina tre matcher. På bortaplan blev det 0 - 2 senast mot Irland och 0 - 3 mot Georgien innan dess. Men på hemmaplan har det inte varit alldeles för enkelt för motståndarna att göra mål på Gibraltar. I deras första EM kval match blev det endast 0 - 1 mot Irland och i en träningsmatch efter det blev det 0 - 1 mot Estland. Danmark ses som ett bättre landslag än Irland och Lettland men det betyder inte per automatik att det blir ett målkalas.

På tal om Irland ovan, så har Danmark spelat två gånger mot dem i Nations League och båda mötena slutade mållöst. I EM kvalet har det dock blivit betydligt fler gjorda mål, men även insläppta mål i samtliga matcher hittills. Resan började mot Schweiz borta där det blev 3 - 3. Sedan spelade Danmark hemma mot Irland 1 - 1 och senast blev det en storseger för Danmark med 5 - 1 hemma mot Georgien. Där hade Danmark en drömdag på jobbet, där fler än hälften av skott på mål gick i mål.

Den utdelningen kommer inte Danmark att få i alla sina matcher, så klart. Att åka till Gibraltar och hämta tre poäng ska Danmark givetvis klara av lätt, dock inte med stora siffror. Det finns också en stor sannolikhet att Danmark inkluderar några andra spelare i startelvan också, precis som Spanien gjorde mot Malta, då spanjorerna nästan vilade hela startelvan och spelade med bänkspelarna, som vann med 0 - 2 borta. Något liknande kan mycket väl hända även här. I annat fall så är det danska spelare som inte direkt kommer att slita ihjäl sig i denna match då Georgien på bortaplan väntar tre dagar senare.

Jag har letat med ljus och lykta efter en dansk seger med fem måls marginal men inte hittat någon alls bak i tiden. Jag har väldigt svårt att se att den kommer på bortaplan mot Gibraltar, som klarar av att försvara sig väl på sin hemmaplan. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.60 på Gibraltar +4 mål asiatisk handikapp och lägger ett spel på utfallet.

Förlust alltså vid fem måls seger för Danmark, pengarna tillbaka vid fyra måls seger för Danmark och vinst vid tre måls seger för Danmark, samt kryss i matchen eller en Gibraltar seger. Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva Gibraltar:
Kyle Goldwin, Joseph Luis Chipolina, Jack Sergeant, Jayce Olivero, Roy Chipolina, Liam Walker, Alain Pons, Andrew Hernandez, Anthony Hernandez, James Coombes & Tjay De Barr.

Preliminär startelva Danmark:
Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Jens Stryger Larsen, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Pierre-Emile Hoejbjerg, Robert Skov, Yussuf Poulsen & Christian Gytkjaer.
---

This is the stats tab
This is the post tip