Över 2,5 mål spelas i Sundsvall-BK Häcken.

Efter premiären mot Örebro är det bara mot AIK som Sundsvall misslyckats att göra mål på hemmaplan. Även mot Gnaget borde Sundsvall ha gjort mål sett till de chanser laget skapade. Har hanterat tappet av Gall på ett bra sätt - fortsatt göra en hel del mål även efter att han lämnade för MFF. Framför allt Hallenius är ruskigt het för dagen.

Defensivt är jag inte lika imponerad av Sundsvall. Bara en nolla senaste åtta matcherna i Allsvenskan. Och att IFK Norrköping stannade på ett mål i förrförra omgången var inte logiskt sett till hur matchen såg ut. Peking hade lätt chanser att göra tre mål.

Det här är en mittenmatch mellan sjuan och åttan i tabellen. För Sundsvalls del är säsongen en succé hittills och för att fortsätta nå resultat behöver de bara fortsätta vara på tå och fullt påkopplade. Kan lätt bli en viss mättnad när de är såhär pass säkra vad gäller bottenstrid - det hände i fjol då det blev en seger sista sju matcherna. Häcken å andra sidan har en självbild att de ska vara topp fem. Europa League blev ingen "säsongsräddare" och de behöver nu rada upp segrar för att den här säsongen inte ska ses som helt misslyckad. Två raka segrar nu (ÖSK borta och DIF hemma) så det känns som att Häcken är på gång. Truppen är tillräckligt bra för att för att ligga bättre än åtta och jag tror Häcken kan bli ett av höstens lag.

Mot bakgrund av hur de här båda lagen ligger i tabellen tror jag det blir en rätt öppen match. Sundsvall är ett lag som gärna vill ha boll och föra spelet medan Häcken är riktigt vassa när de får ställa om från bollvinster i bra lägen.

Tycker båda lagen ska ha bra chans att göra mål här och det här borde inte sluta 1-1. Ser en hel del målchanser och mål i den här matchen, tror på 1-3 eller liknande som slutresultat.



This is the stats tab
This is the post tip