Toppen mot botten på fredagen när Djurgården gästar Sundsvall:
Mitt speltips: Djurgården vinner och håller nollan. Finns till bra odds hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

Serieledande DIF står på 50 poäng och bara 13 insläppta mål. Minst antal insläppta i serien och 13 nollor på 23 matcher är ruggigt bra.
Jumbon Sundsvall har bara 13 pinnar och 20 gjorda mål. Bara Kalmar och Falkenberg är sämre. Gått mållösa i 9 matcher den här säsongen. Saknar Hallenius (hann göra 6 av målen innan han lämnade) enormt. Offensiven just nu känns väldigt tunn, det är svårt att se vart målen ska komma ifrån. Mållösa i fem av de senaste sju matcherna.

Såg visserligen något bättre ut med nye tränaren Tony Gustavsson mot Örebro senast, men jag överskattar inte den 0-0:an alls. ÖSK har tappat Strandberg + Rogic och har inget att spela för. Tony är knappast någon trollkarl som kan förvandla Sundsvalls trubbiga offensiv till något bättre på kort tid. Hans fokus har säkerligen legat på att göra laget mer pragmatiskt och jobbigt att möta. Något som visade sig mot ÖSK. Men offensivt var det fortfarande blekt värre - skapade knappt något.

DIF släppte till ovanligt mycket målchanser mot ett rätt bra Helsingborg senast. Höll ändå nollan i slutändan, trots att Danielson m.fl. såg okarakteristiskt darriga ut. I slutändan vann DIF ändå, vilket ger en fortsatt boost i guldstriden. Lär bli en bättre prestation här. Saknar avstängde Buya Turay, men det påverkar knappast defensiven jättemycket.

Djurgården har varit ruggigt pålitliga mot de sämre lagen den här säsongen. Förlorat tre derbyn och har poängtapp bland annat hemma mot just Giffarna (som var ett helt annat lag med Hallenius) och HIF samt AFC borta. Dessa tre matcher är lagets enda "plumpar" den här säsongen. Har annars avfärdat de flesta lagen rätt enkelt. Om vi tittar på bortamatcher mot lag ungefär i Sundsvalls tabellregion:
3-0 mot Falkenberg.
2-0 mot Sirius.
1-0 mot Kalmar.
1-0 mot Elfsborg.
3-0 mot Örebro.
(och 2x 1-1 mot AFC/HIF).

Ser en ny stabil 1/2-0-seger för serieledarna här. Kan inte se vem som ska göra Sundsvalls mål i dagsläget och till slut lär DIF få hål på Giffarna. Tror inte det blir någon överkörning eller propaganda, kan snarare se en rätt krampaktig historia där DIF vinner på sin tyngd till slut.

Speltips: Djurgården vinner och håller nollan. 2.65 hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

This is the stats tab
This is the post tip