SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

'Sundsvall tar emot GAIS på lördagen.
Mitt speltips: Giffarna leder i halvtid och vinner matchen. 1/1 halvtid/fulltid alltså.
2.40 hos bet365 .

Jag har varit lite kritisk mot Sundsvall i år. Tycker de fick lite väl bra utdelning i början av serien där framför allt Engblom bar laget. Det har jämnat ut sig lite på slutet och nu står Sundsvall på blott en seger senaste sex matcherna. Under den här perioden har de närmast fått lite för dålig utdelning sett till hur det såg ut.

Här bör de dock ha bra chans att vinna tycker jag. Tillbaka hemma på Norrportens konstgräs. Stäls mot ett svagt GAIS som inte verkar trivas särskilt bra på kopnstgräs. Göteborgarna kommer från två 0-0-matcher mot HBK och Degerfors. Två starka poäng, såklart. Som dock har kommit tack vare parkerad buss och en del flyt. Tre skott på mål totalt sett över de två matcherna. Offensiven har sett väldigt tam ut från GAIS sida. Gjort klart minst antal mål i hela serien.

Att inte ha ett vasst eget offensivt hot mot Sundsvall är inte optimalt. Har varit inne på det tidigare gällande Sundsvall - de är betydligt bättre framåt än bakåt. Finns det egen offensiv kapacitet så är det inte så svårt att hota Giffarna på ett sätt som kan leda till mål och målchanser. Kan man inte göra det blir det svårt att ta poäng, för det är svårt att stå emot Sundsvalls offensiv. Bara Degerfors har gjort fler mål.

Enligt statstiktjänsten jag använder kan vi konstatera följande om GAIS:
- Sist i serien vad gäller expected goals.
- Bara fyra lag är sämre vad gäller expected goals against.
- Sist vad gäller expected points.
- Kommer till minst antal avslut per 90 minuter.

GAIS har två starka poäng i ryggen, men de har haft en del flyt i de matcherna. Sånt brukar jämna ut sig. För Sundsvall är det här en perfekt match att studsa tillbaka i. De har tappat sin kvalplats och måste vinna en sån här match om de vill haka på i toppen. Tror de går ut i högt tempo och mer eller mindre dödar den här matchen redan i första halvlek.

1- 0 i halvtid och 3-1 till slut?

This is the stats tab
This is the post tip