Speltips i matchen mellan GIF Sundsvall och Gais. Kan norrlänningarna skrälla eller hoppar Gais på segertåget igeN?

Superettan
4. GAIS 10 5 2 3 13:8 17
6. GIF Sundsvall 10 5 1 4 15:14 16

GIF hemma
5 2 1 2 7:7 7

Formen
F, O, F, V, V

Senaste match
Gefle - GIF Sundsvall 1-3

Jonsson - Lundström, Lundgren, Stenshagen, Forsberg - Andersson, Pichkah, Simba - Bengtsson, Engblom, Carström

Gais borta
5 2 2 1 6:5 8

Formen
V, V, F, O, F

Senaste match
GAIS - Örgryte 0-1

Krasniqi - Wängberg, Norén, Frej, Andersen - Lundgren, Åberg, Lindberg - Friday, Ahl Holmström, Celik

Tre avstängda i matchen

Giffarna gick segrandes i mini-derbyt mot Gefle med 3-1. En imponerande seger med tanke på att det var ett brandskattat Giffarna. Det täta matchschemat gynnar inte den tunna truppen och nu är dessutom Paya Pichkah, den defensiva mittfältaren, borta på grund av avstängning. Att möta Gais blir en prövning. Om än långt ifrån omöjlig men med tanke på alla slitna ben och kroppar så börjar det bli kämpigt för coach Dogge att få ihop en slagkraftig elva och matchtrupp. Sist så saknades Lindkvist och Blomqvist i backlinjen. Den senare är förmodligen borta en längre tid och det kommer Giffarna behöva göra något åt i sommarfönstret.
Gais har fått sämre utdelning än man borde fått den senaste tiden. Derbyt var rätt jämnt men där Örgryte var hetare för dagen och det var inte en helt orättvis seger tycker jag, men matcherna dessförinnan borde Gais ha tagit - både mot Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna, men bollen ville inte in. Gais har nu gått tre raka matcher utan att göra mål och det efter att ha öppnat säsongen glödhett. Till Nationaldagen så är både Norén och Binaku avstängda, men jag tycker ändå att Gais har en bra bredd som ska klara av det.
Jag är inne på att Gais, som jag håller vassare än Giffarna på de flesta positionerna, kommer gå segrandes ur den här striden.

SPELTIPS
Jag spelar Gais till 1.92 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip