Halmstad reser upp till Sundsvall på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Allsvenskan är nära nu för Halmstad. Trots att de sålde skyttekungen Wiedesheim-Paul i sensomras har de fortsatt vinna. Har nu sju poäng ner till J Södra med nio poäng kvar att spela om. J Södra har dock ett rätt bekvämt schema och det är inte otänkbart att de tar nio poäng sista tre matcherna. Så Halmstad behöver nog se till att ta en till seger för att vara helt säkra.

1 Degerfors 27 18 6 3 59-23 60
2 Halmstad 27 18 5 4 50-16 59
3 Jönköpings S 27 16 4 7 48-32 52
4 Öster 27 14 6 7 39-33 48

Sundsvall föll med 1-0 uppe i Umeå just före uppehållet. Det var spiken i kistan för deras hopp om att kunna nå en allsvensk kvalplats. Tycker dock prestationen var rätt så okej på en svårspelad plan. De får nu rikta in sig på att försöka säkra skytteligatiteln till Pontus Engblom och förbereda sig för nästa säsong. Har hela säsongen varit ett "överlag". 17 av 27 matcher har innehållit över 2,5 mål och de har högst målsnitt/match i serien. Matchar de bästa lagen vad gäller gjorda mål, men tyvärr har försvarsspelet hållit bottenlagskvalitét.

Halmstad har hela säsongen varit seriens bästa defensiva lag med smått fantastiska 17 hållna nollor. Men det här är en tuff match på konstgräset. Engblom, Berg och Blomberg leder en offensiv som sällan går mållös. Även Halmstad är väldigt målpålitliga. Trots att de sålt RWP har de fortsatt göra en hel del mål själva.

Sundsvall har inget mer än äran att spela för. Finns ingen anledning att försöka hålla ett kryss för deras del. Visst hade 0-0 här varit ett mycket bra resultat för HBK i det här läget, men de är bra nog att såra Giffarnas ihåliga defensiv. Så jag tror på bra läge för bägge lagen att näta. Och 1-1 är inget resultat åtminstone Sundsvall hade nöjt sig med. Halmstad kommer nog inte gambla för att ta segern vid 1-1, men samtidigt innebär en seger att de är helt klara för Allsvenskan. Så nog kommer de försöka utnyttja kontringslägen som kan uppstå.

2-1 åt något håll?


This is the stats tab
This is the post tip