Två förmodade topplag drabbar samman i Sundsvall på tisdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard , FastBet eller LeoVegas .

Blev allsvenskt uttåg för Helsingborg i fjol. Rustar nu om med Jörgen Lennartsson vid rodret. Blandat och gett en del under försäsongen. Fiaskoinsatser mot Gauthiod och Dalkurd i cupen har varvats med kryss mot en del allsvenska lag. I truppen finns rutinerade spelare som Lindegaard, Andreas Landgren, Viktor Lundberg, Granen, Rasmus Jönsson kvar. Dessutom fått behålla strikern Van Den Hurk, som öste in en del mål i Allsvenskan i fjol. Även om Granen gjort comeback och Lennartsson inte är en så offensiv tränare känns Helsingborg bättre framåt än bakåt. Loeper (nyförvärv från AFC) hade flest assist i Superettan i fjol, Max Svensson ska vara en klasspelare i den här serien, Van Den Hurk ska göra 12+ mål och någonstans i Rasmus Jönsson + Lundberg finns offensiv potential.

Sundsvall hade över 2,5 mål i 19/30 matcher i fjol. Högst målsnitt/match i serien. Hade Pontus Engblom som öste in mål och är kvar. Visserligen tappat Oliver Berg + Blomberg, vilket var två offensiva kamrater för Engblom. Men Linus Hallenius har kommit in och tillhör numera klubben som är den han levererat allra bäst i under sin karriär. Även fått in Lundström från Gnaget, vilket bör vara en bra Superettanspelare som kan täcka en kant.

Under flera år har Giffarna tappat mängder av bärande backar + defensiva mittfältare. Känns även i år klart bättre framåt än bakåt. Skrapade ihop 15 avslut (2.59 i Xg) i en 2-1-match mot Östersund i slutet av mars.

Trots premiär med allt vad det innebär tror jag på bra chans för bägge lagen att näta. Ska enligt SMHI vara hyggliga väderförhållanden och det är som bekant konstgräsunderlag. Så hyggliga förhållanden.

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip