Sundsvall tar emot ÖIS på måndagen.
Mitt speltips: Rak etta på GIF Sundsvall. Nordicbet eller Betsson .

Mycket tung match för ÖIS senast när de tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Norrby sista 15 minuterna. Hade behövt en trea där för att få lite distans neråt, nu är man verkligen indragna i bottenstriden. Arvid Brorsson drog på sig ett gult kort där och är avstängd. Sedan tidigare saknas Ackermann pga skada och med ett par avbräck är inte truppen så bred.

Sundsvall har gått 6-2-1 på hemmaplan den här säsongen och är med det ett av seriens bästa hemmalag. Alltid svårspelade uppe i Sundsvall. Som väntat är de i toppen vad gäller gjorda mål (Hallenius och Engblom hade kunnat vara ett allsvenskt anfallspar) men har släppt in lite för många mål för att tillhöra den absoluta toppen. Passande då att möta ett uddlöst ÖIS. Nu har tabellen dessutom öppnat upp sig efter att flera av lagen ovanför tappat en hel del poäng. Har varit stor spelaromsättning i Sundsvall senaste säsongerna och det här var nog tänkt som ett år där de skulle bygga upp något och kanske hota om allsvensk plats nästa säsong. Men känslan nu är att de verkligen kan gå för det. Smygit med fint hela säsongen och har verkligen chansen. Tycker flera av prestationerna senaste matcherna varit rätt så bra. Ska de hänga på i toppen är det seger som gäller i en sån här match.

Tycker Örgryte sliter med sitt spel. Med hemmaplan och konstgräs tycker jag Sundsvall ska ha fin chans att vinna här. Håller dem som ett bättre lag och min känsla är att rutinerade spelare som Engblom/Hallenius kommer jobba in laget i den absoluta toppstriden.

2-0 eller 2-1 känns som tänkbara slutresultat här.

Speltips: Rak seger för Sundsvall.

This is the stats tab
This is the post tip