Sista chansen för Örgryte? Här är mitt speltips i bortamatchen mot GIF Sundsvall

Senaste möten
Örgryte - GIF Sundsvall 1-0

Superettan
12. GIF Sundsvall 27 8 7 12 35:48 -13 31
16. Örgryte 27 6 8 13 30:45 -15 26

GIF hemma
13 4 4 5 18:22 -4 16

Formen
F, O, O, F, V

Senaste match
Örebro - GIF Sundsvall 0-1

Jonsson - Lundström, Perrah Oppong, Svanberg, Lindkvist - Pichkah, Andersson - Carström, Stojanovic Fredin, Durmaz - Engblom

ÖIS borta
13 4 2 7 12:19 -7 14

Formen
F, F, V, O, F

Senaste match
Örgryte - Trelleborg 0-2

Nilsson - Tagesson, Styffe, Haglind Sangre, Andreasson - Holmén, Paulson, Sadiku - Christoffersson, Sylisufaj, Dahlqvist

Domedagen nära

Örgryte måste få med sig poäng härifrån. Annars kan det bannemig vara kört inom kort. Den klassiska klubben har underpresterat hela säsongen lång och trots ett kort uppsving för några veckor sedan, där det såg ut att vända, är laget tillbaka i samma gamla mönster. 0-2 senast mot Trelleborg var en riktig käftsmäll mot ett lag som inte hade något att spela för och där ÖIS hade fyra poäng på två matcher med sig in i den fajten. På det så har man viktiga duon Drott och Holmén avstängda till den här matchen som Sundsvall, för en gångs skull, är favorit i och kan spela lite på resultatet.
Det är Örgryte som har panik och som egentligen måste ta tre poäng för att ge sig själva chansen på riktigt att undvika direkt nedflyttning. Just nu är ÖIS tre poäng bakom nytända Skövde samt har sämre målskillnad. Så en trepoängare här skulle inte ens ta ÖIS över nedflyttning och upp på negativt kval. Så allvarligt är läget inför den här hängmatchen i omgång 27 av 30. En seger däremot så har ÖIS fortfarande en okej chans att greja det mot två (visserligen bra) lag som inte har något att spela för i Västerås SK och Landskrona. Men det ser mörkt ut.

GIF Sundsvall tog en blytung seger senast borta mot Örebro SK och med tanke på att man nu är över kvalstrecket, har ÖIS hemma och AFC Eskilstuna hemma kommande två, så tycker jag att Giffarna ska klara detta. Förmodligen räcker tre poäng till för att undvika kval skulle jag tro med tanke på att det är så många lag inblandade och bara sex pinnar kvar att spela om efter den här matchen. Att man fick hålla nollan sist betyder nog mycket för självförtroendet. Samtidigt har Giffarna verkligen inte visat upp någon stabilitet under året, så en missräkning är aldrig långt borta. Här tror jag på desperation från ÖIS vilket kan leda till en svängig match så fort det första målet är gjort. Det är två försvarssvaga lag generellt men båda har en del spets framåt på olika vis.

SPELTIPS
Jag spelar över 2.5 mål och båda lagen gör mål via Speedbybet Betbuilder till 1.86 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip