Nyper ett nytt överspel i Allsvenskan. Den här gången i "derbyt" mellan Sundsvall och Östersund.

För en månad sedan hade väl ingen trott att Giffarna skulle ha tagit fler poäng än ÖFK vid det här laget (med en match mindre spelad dessutom). Östersund nämndes som ett tänkbart mästarlag medan Sundsvall sågs som given nedflyttningskandidat. Nu är vi snart en tredjedel in i serien och med andra ord börjar vi kunna skönja mönster, det går inte att avfärda tabellpositioner och poängsummor som enbart tillfälligheter. Så även om jag tycker Sundsvalls start är smickrande för deras del sett till hur en del matcher sett ut är det klart att laget har kvalitét. Just nu, när de har den här truppen tillgänglig, är de mittenlags-bra. Framför allt offensivt: Senaste fyra matcherna har de gjort tio mål framåt:
Hallenius, Wilson, Gall, Batanero m.fl. bildar en stark offensiv.

Med tanke på att Östersund står på en hållen nolla hittills (BP) lär Sundsvall få goda möjligheter att göra mål även här. Bjöd på målet AIK gjorde senast och har släppt till bra målchanser i de flesta matcherna. ÖFK:s siffror för förväntade mål emot ("xg against") är på bottenlagsnivå.

Samtidigt finns Ghoddos, Sema, Islamovic m.fl. i laget. Senast var vasse yttern Aiesh dessutom tillbaka. Laget uppträdde passivt i första halvlek mot AIK nu senast, räknar med ett mer aggressivt ÖFK här. Någonstans finns det ju fortfarande en enorm kapacitet i laget, som har kapacitet att slå alla lag i serien. Rättmätiga favoriter i kraft av sin högre grundkapacitet.

Det här är ett hett derby med mycket publik på plats. Hade Sundsvall legat risigt till tabellmässigt hade de nog uppträtt mer försiktigt. Nu går de in i den här matchen med en hel del självförtroende och en rätt trygg position i ligan. Räknar därför med två riktigt inspirerade lag som bjuder upp rejält och där båda verkligen vill vinna.

Tror att det mycket väl kan bli fler än tre mål - så ö2,5 känns som ett riktigt bra spel här.

This is the stats tab
This is the post tip