Ett hett Norrlandsderby på NP3-Arena i Sundsvall. Här handlar det om tre viktiga poäng, men även prestigen. Ett väldigt bra läge för "Giffarna" att möta ÖFK nu. Förstår inte riktigt det stora oddsdroppet på Östersund. Känns lite som tystnadsspiralen här där resten av bolagen hänger på. Oddsen går på gamla meriter.

Tabell:
8. Sundsvall 7 3 3 1 13/9 12p
11. Östersund 8 2 2 4 8/11 8p

Sundsvall tar en 8:e plats just nu, viktigt att komma ihåg att de har en match mindre spelad.
Tippades som sagt i botten av tabellen inför säsongen. Har överraskat rejält.
Rullade ut Brommapojkarna senast hemma och vann bekvämt med 3-0.
Har sett alla deras matcher såhär långt, där främst deras spanjorer ser mycket intressanta ut.
Juanjo Ciércoles, Romain Gall och David Batanero har ögonen på sig från större lag ute i Europa. Rapporter säger att scouter från Köpenhamn och SC Freiburg är på plats. Där har klubbens sportchef Urban Hagblom gjort ett lysande jobb.
– Jag har svårt att se en allsvensk klubb värva de här spelarna, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Vänsterbacken Samuel de los Reyes Domínguez är också lite utav en favorit hos mig, men behöver ytterligare lite tid tror jag. Stod för en fin prestation senast mot BP. Hans långa inkast skojar man icke bort. Tycker laget har god chans att ta poäng mot ÖFK.

Detta luftslott ÖFK. Som besegrade Arsenal på Emirates Stadium. Är det dags att mygga av klubben? Har det gullats färdigt från folket? Jag tror det. Klubbens ordföranden, Daniel Kindberg, har varit anhållen misstänkt för ekonomisk brottslighet och under fredagen gick klubben hårt emot en av Östersunds-Postens journalister och anklagade hen för att ljuga. Hur hade det sett ut om flera större klubbar gjorde det? Pinsamt, om du frågar mig.

Hur som helst. En poäng fick Östersund med sig mot AIK på Friends Arena. Möjligen mindre oförtjänta av den poängen. Saman Ghoddos lade bollen i mål på frispark i 84:e minuten.
Graham Potter sitter ju på en klart intressant trupp, men bygget klickar helt enkelt inte denna säsong. Något som laget har tappat helt är deras presspel när de spelar försvar. Östersund gjorde det riktigt jobbigt mot lag som Athletic Bilbao och Arsenal på Jämtkraft Arena. Nu är presspelet som bortblås och de tappar man enormt på.

Tycker Sundsvall ser riktigt bra ut. Lagets försvarsspel har en del att fila på men framåt ser man riktigt bra ut. Där även Linus Hallenius är på G. Viktig match för ÖFK, denna match kommer dock i ett allt för tidigt skede.

SPEL: Sundsvall asian +0.5 till 1.81x
Hos Bethard – med 1.5/5 units

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip