GIF Sundsvall börjar bli pressat och möter nykomlingen Sandviken i självförtroende. Här är mitt speltips.

Superettan
9. Sandviken 8 3 2 3 10:12 -2 11
13. GIF Sundsvall 8 2 1 5 6:10 -4 7

GIF hemma
4 2 1 1 6:5 1 7

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Gefle - GIF Sundsvall 1-0

Olsson - Jelassi, Svanberg, Oppong, Forsberg - Aviander, Hudu - Burman, Finey, Nordh - Engblom

Sandviken borta
4 0 2 2 4:9 -5 2

Formen
V, O, F, O, V

Senaste match
Sandviken - Varberg 3-1

Croon - Kiani, Harletun, Engqvist - Springfeldt, Malachowski Thorell, John Junior, Söderberg, Kouyate - Kirby, Kabuye

SIF bättre än många tror

GIF Sundsvall har varit lite av en besvikelse så här långt. Laget gjorde en stor utrensning i spelartruppen och det är förstås något som betyder att laget måste få tid att sätta sig också. Samtidigt såg det ju lovande ut på försäsongen, vilket lovade mer.
Giffarna har haft väldigt svårt i matchinledningarna och har släppt in många tidiga mål. Det har satt matchbilden förstås där Giffarna fått inrikta sig på att nysta upp ett lågt försvar och freda sig från kontringar, i stället för att möta lag i ett mer öppet spel. Kapten Engblom har haft svårt att hitta nätet på slutet och Giffarna har släppt in många billiga mål. Jag tror att laget är lite skakigt inför det här mötet mot ett kontringsstarkt och speedigt Sandviken. Giffarna har inte vunnit på fem matcher nu och torskat fyra av dessa. Bara två gjorda mål på senaste fem matcherna så det är mycket där skon klämmer. Finey, Engblom känns inte lika formstarka som i början.
Gästerna är däremot i gott slag, inte minst sedan 3-1-segern mot Varberg hemma nu senast. På bortaplan har man haft det tuffare men det här är nog en match som kan passa dem. Med John Junior och Kabuye som sportbilar framåt, samt tunge boxspelaren Kirby, så har SIF ett väl fungerande anfallspel som fungerar som hot, inte minst i omställningarna. Giffarna spelar med stort mod på konstgräs och kan SIF vinna boll i rätt lägen så kommer det att bli farligt. Jag kan se detta sluta oavgjort också men tror att SIF är laget med bäst chans att vinna givet form och förutsättningarna inför matchen.

SPELTIPS
Jag spelar Sandviken draw no bet till 2.00 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip