Här är en bra chans för GIF Sundsvall att hoppa på segertåget igen mot ett Skövde AIK som ser ut att gå en dyster säsong tillmötes. Här nedan är mitt speltips med statistik och motivering!

Superettan
10. GIF Sundsvall 8 3 1 4 10:13 10
16. Skövde AIK 8 0 2 6 8:17 2

GIF hemma
4 1 1 2 5:7 4

Formen
F, V, F, O, F

Senaste match
Örgryte - GIF Sundsvall 1-0

Jonsson - Lundström, Lundgren, Stenshagen, Lindkvist - Andersson, Pichkah, Simba - Carström, Engblom, Bengtsson

Skövde borta
4 0 0 4 2:9 0

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Skövde AIK - Trelleborg 2-3

Fröjd - Sörman, Broman, Schyberg, Rhöse - Engström, Vidjeskog, Abraham, Mattsson - Fellraht, Mörk

Därför tror jag på Giffarna

Nedflyttade från Allsvenskan med dunder och brak, en satsning på en ung tränare i Douglas Jacobsen och med en målsättning att bygga något långsiktigt både vad gäller identitet på planen och i form av en stor andel egenproducerade spelare. Det måste få ta sin tid. När jag tittade på Giffarnas trupp inför säsongsstarten så var det tydligt att laget har ganska gott om kvalitet i sin offensiv med spelare som Moonga Simba, Pontus Engblom, Linus Hallenius och flera unga alternativ där bakom. Erik Andersson är en duktig spelare på mitten och ytterbackarna Rasmus Lindkvist och Robert Lundström håller (skadefria) hög standard i Superettan. I övrigt är det ganska ungt och orutinerat i truppen. Mittbacksuppsättningen är direkt svag i mina ögon och detsamma gäller de båda målvakterna. Därför är det inte så konstigt att resultaten varit lite varannan vecka. Man började säsongen starkt men har nu tre raka utan seger. Mot Örgryte senast gjorde Giffarna en ganska bra bortamatch och borde ha fått ett bortdömt mål godkänt. Giffarna är laget som träffat ramen (6) flest gånger av alla lag så det är ändå så att man skapar målchanser i varje match.

Skövde AIK på hemmaplan är, även om det inte finns några enkla matcher i Superettan, en ganska bra chans för hemmalaget att börja vinna igen. Skövde överraskade stort förra säsongen med sitt fysiska spel och otroliga spets på fasta situationer. Det som hänt är att man tappat ett par spetsiga spelare. Jack Cooper Love gjorde en massa mål, långkastaren Gustav Friberg försvann till Halmstads BK och man har helt enkelt inte kunnat motsvara den spetsen. Nu gjorde Skövde visserligen två mål på fasta situationer mot Trelleborg senast men man lyckades ändå sjabbla till det och förlora med 2-3. Moralen och självförtroendet kan inte vara på topp och det behöver Skövde för att lyckas hänga kvar. Just nu är det seriens klart sämsta lag med endast två inspelade poäng och för mig en klar rek på hemmaseger. Det Giffarna behöver hålla koll på är främst anfallsparet med fysiske Mörk och Fellrath som har mål i sig, men spelet har inte varit bra och konstgräsfördelen är stor till Giffarnas fördel.

SPELTIPS
Jag spelar GIF Sundsvall till 1.90 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip