Europa League-reken gick åt pipan i går. Siktar på revansch i U19 Allsvenskan där vassa Hammarby möter GIF Sundsvall på Norrporten Arena.

Vårmötet
Hammarby - GIF Sundsvall 2-1

U19 ALLSVENSKAN NORRA
2. Hammarby IF FF 14 10 0 4 43-20 23 30
10. GIF Sundsvall 14 5 2 7 26-24 2 17

Giffarna hemma
7 4 2 1 21-10 11 14

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
Sollentuna - GIF Sundsvall 2-1

Bajen borta
7 3 0 4 17-14 3 9

Formen
V, V, F, V, V

Senaste match
Gefle - Hammarby 0-4

A-laget håller på att gå käpprätt åt... Men alla Hammarbyfans kan i alla fall glädja sig åt att det ser bra ut underifrån (det gäller dock att ha en A-lagstränare som är villig att släppa upp dem också...). Bajen ligger med i toppen både i U17- och U19 Allsvenskan. Inför fredagens bortamatch mot tiondeplacerade Giffarna har Bajen bara fyra poäng upp till serieledande BP. Motivationen lär därför vara hög och formen innan uppehållet var väldigt bra. Avslutade vårsäsongen med att vinna fyra av de fem sista matcherna. 5-2 hemma mot Täby och 4-0 borta mot Gefle senast. Nu har grabbarna fått vila upp sig några veckor och kommer tillbaka hungriga på fotboll igen. Truppläget ska vara bra. Nån anfallare som saknas, men målfabrikationen är ändå väldigt utspridd i laget. För GIF Sundsvalls del var avslutningen på våren sisådär. Två segrar och tre förluster på sista fem. De två sista matcherna innan uppehållet slutade med torsk. Först var det 2-3 hemma mot AIK och sedan förlust med 2-1 borta mot tolfteplacerade Sollentuna. Den var nog tung som avslutning.

Storklubbarna i Stockholm har alla bra talangprogram numera och det ser vi på tabellen. Topp 5 är BP, Bajen, Djurgården, J-Södra och AIK. Där är alla runt 30 poäng inspelade medan Sundsvall är klart stationerade på den nedre halvan med sina 17. Det skiljer rätt mycket i kvalitet mellan topplagen och övriga, när de har sina bästa lag med sig är det svårt att skrälla. Tror därför inte att Sundsvall förmår att göra det just idag när Bajen kommer upp med ett bra lag. När lagen möttes i Stockholm i april vann Hammarby med 2-1.

* Uppdatering 13.30. Sundsvall har sin kapten (mittback) avstängd, förstamålvakten korsbandsskadad och ytterligare två spelare out.

SPELTIPS
Hammarby har ett bättre lag och bör varken lida av dåligt självförtroende (efter en bra avslutning på våren) eller motivationsbrist. Spelar bortaseger -0,75 asian (-0,5 -1) till 1,75 hos bet365 (3/5 units). Det blir halv seger om Bajen vinner med uddamålet.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip