GIF Sundsvall tar emot Varberg på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard .

Bägge har haft under 2,5 mål i sju av 15 matcher hittills.

Så kom då dagen då Sundsvall sparkade tränaren. Kunde med fördel gjort det före uppehållet så en ny ansvarig fick tid att jobba med laget, men så blev det icke. Vad det innebär är svårt att sia om. Det är assistenten som tar över, så någon helt ny filosofi tror jag inte vi får se. Men väl lite energiboost och en slags nystart för gruppen.

Det är väldigt viktiga poäng på spel i matchen. Halva säsongen kvar, så mycket att spela om. Men. Om Varberg vinner har de 18 poäng, åtta fler än Sundsvall. Då Giffarna tagit tio på 15 matcher och alltså trendar mot 20 poäng är det ett stort försprång. Jocke Perssons Varberg kan nästan säkra att Sundsvall slutar bakom dem. Så lite av en måstematch för Sundsvall medan det för Varberg är rätt okej med en poäng. Mycket viktiga poäng på spel men lite tidigt på säsongen för att lagen ska våga gambla alá "tre poäng är det enda vi vill ha, vi skiter i om det blir en eller noll" vid eventueltl kryssläge. Står det 1-1 i slutskedet är jag rätt övertygad om att lagen mest vill undvika förlora.

Tog underspel i Sundsvalls match mot Helsingborg förra helgen. Framgångsrikt då den slutade 1-0. Blev ungefär som jag trodde med rätt försiktigt spel och få målchanser. Fram till Helsingborgs halvslumpmässiga ledningsmål hände inte mycket och Sundsvall hade knappt ett avslut. Inför den matchen skrev jag:
"Sundsvalls försvar är seriens sämsta. Lite läskigt med underspel utifrån det, men det är framför allt mot topplagen de fallit ihop och släppt in ett gäng mål. Har stundtals i vissa matcher kunnat göra det halvsvårt för motståndarna trots allt. 20 insläppta av 36 har kommit på fyra matcher mot Häcken, Hammarby, Djurgården och Norrköping. Släppte in fem mål mot Häcken senast och kvartssamtal med spelarna följde på det. Tidigare under säsongen har den typen av insats följts av en lite mer tajt och förbättrad defensiv insats. Pratades om det direkt efter Häckenmatchen senast och jag utgår från att Sundsvall kommer ligga lågt och vill låta Helsingborg föra spelet här."

Defensiven var lite bättre senast. Varberg är inte mycket vassare än Helsingborg är. Tror deras anfallsspel med mycket inläggsspel och fasta situationer-fokus kommer passa Sundsvall relativt bra. Rätt övertygad om att defensiven är något Giffarna kommer vilja jobba vidare med.

Jag tror underspelet är en bra startposition i den här matchen. Ser framför mig en tajt inledning med få målchanser där det relativt tidigt bör gå att spela ö1,5 eller ö1,75 om det öppnar sig.

This is the stats tab
This is the post tip