I den första omgången av engelska FA cupen ställs Gillingham mot AFC Fylde på nytt. Denna gång på Priestfield Stadium, efter att det första mötet på Mill Farm Stadium slutade oavgjort. Gillingham är ett cupstarkt lag, som har lyckats med att slå ut Premier League klubben Brentford i den tredje omgången av den engelska ligacupen. Till skillnad från Gillingham, som håller till i League Two spelar Fylde i Nations League och är ett helt nummer mindre. Därför bör Gillingham få det relativt enkelt att ta sig vidare i turneringen.

Insatsen som Gillingham spelarna stod för när de lyckades slå ut Brentford på Gtech Community Stadium på straffar var helt på topp. Visst var Gillingham totalt utspelade. Dock ska inget tas ifrån dem - med tanke på prestationen. Innan dess hade Gillingham en ledning genom Mikael Mandron som varade nästan fram till fulltid, innan Tom Walker kvitterade för Fylde. Det var ett jämt förstamöte. Desto lättare blir det i returen på hemmaplan - då Fylde är ett lag som spelar två divisioner lägre i systemet.

Fylde håller till på den övre halvan av Nations League N/S tabellen, på en åttonde plats. Formen är fin med två raka segrar över Peterborough Sports och Darlington FC - där ett underläge vändes till seger, genom mål av Tom Walker och Nicolas Haughton. Bortaspelet i övrigt har varit sisådär, eftersom Fylde i regel släpper in mål utanför hemarena. I sex raka bortamatcher har det blivit insläppta mål - mot betydligt svagare motstånd än Gillingham.

Däremot har Fylde två stora avbräck på nyckelspelare. På mittfältet är Tom Walker borta. Likaså anfallaren Danny Rowe, som utgick skadad sist. Samtliga krafter hade behövts i returen, mot ett lag som är flera nummer större. Då Gillingham är urstarka i dessa sammanhang är sannolikheten stor att de tar sig förbi Fylde - redan efter fulltid.

Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Gillingham tar alla poäng mot Fylde. En rak etta i matchen.

Speltips Gillingham - Fylde:
1. Odds 1.90 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Gillingham:
Jake Turner, Ryan Law, Elkan Baggott, Will Wright, Robbie McKenzie, Dom Jeffries, Shaun Williams, Stuart O'Keefe, Scott Kashket, Mikael Mandron & Alex MacDonald.

Preliminär startelva - Fylde:
Chris Neal, Emeka Obi, Alexander Whitmore, Pierce Bird, Luke Burke, Tom Weston, Daniel Philliskirk, Luke Conlan, Nicolas Haughton, Danny Rowe & Luke Charman.
---

This is the stats tab
This is the post tip