På Nou Estadi de Tarragona tar Gimnastic emot Mallorca, i den andra division i Spanien, i en match som betyder inget för hemmalaget och allt för bortalaget. Dessutom är det helt olika formkurvor, där Gimastic inte ens lyckas göra något mål medan Mallorca har bestämt sig för att kriga om direkt avancemang till La Liga. Detta möte ska Mallorca vinna minst två gånger på tre försök - och då är jag snäll. När markanden erbjuder runt 1,77 på en Mallorca seger så kan jag inte motstå oddset.

Det är många misstag Gimnastic har gjort under denna säsong, som har resulterat i att laget befinner sig nästsist i tabellen, efter "diskade" Reus på 0 poäng. Jag går in på två av dem.

Den ena grejen är att laget har gjort minst antal mål, överlägset i ligan. Anfallsspelet har inte alls fungerat. Det har blivit endast 20 mål på 37 spelade matcher och det håller givetvis inte i någon liga i Spanien. På de fyra (!) senaste matcherna har inte Gimastic lyckats göra något mål alls - då har de mött Almeria, Sporting Gijon, Granada och senast Extrem (på hemmaplan).

Den andra grejen är att Gimnastic spelar med en 3-5-2 uppställning. Jag är själv ingen fotbollstränare men vet att det minsta en coach kräver av en trebackslinje är att de tre backarna är passnings skickliga. Det är dessvärre inte Gimnastics backar. Ingen av dem, faktiskt. Då kan inte laget spela med en trebackslinje heller. Men detta har inte tränaren ändrat på. Vad som blev resultatet utav det? Nästmest insläppta mål i ligan, efter Cordoba - som har två poäng fler i tabellen.

När vi ändå är inne på uppställningar så spelar Mallorca med en 4-3-3 formation, extremt offensivt nu när laget jagar en direkt plats till La Liga. Ovanför sig har Mallorca två motståndare, Albacete som har en poäng mer och Granada som har fyra poäng mer. Tabellettan Osasuna är för långt borta med hela tio poäng fler. Mallorca, som inte alltid tidigare har spelat så offensivt, har på sistone fått en superb utdelning och vunnit de tre senaste ligamöten. Se här:

La Liga 2: 5/5, 2019
Mallorca 2 - 1 Sporting Gijon

La Liga 2: 27/4, 2019
Malaga 0 - 1 Mallorca

La Liga 2: 20/4, 2019
Mallorca 2 - 0 Rayo Majadahonda

Inhopparen Alex Lopez gjorde just 2 - 1 målet på övertid i den senaste matchen mot Sporting Gijon. Detta mål lyfte Mallorca ytterligare, som kommer taggade till tänder till detta möte och har allt att spela för. Gimnastic har en för lång väg att gå för att klara sig kvar i serien och motivationen finns knappt på planen längre.

Därmed finner jag ett värde i att Mallorca vinner matchen och lägger ett spel till 1,77 i odds på utfallet.

Själva oddset 1,77 på en rak bortaseger i matchen finnes hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Gimnastic:
Isaac Becerra, Muhammed Djetei, Fabian Noguera, Mikel Villanueva, Pol Valentin, Ousseynou Thioune, Imanol Garcia, Victor Martinez, Abraham Minero, Luis Javier Suarez Charris & Ikechukwu Uche.

Bekräftad startelva - Mallorca:
Manolo Reina, Juan Sastre, Martin Valjent, Xisco Campos, Salva Ruiz, Leonardo Suarez, Marc Pedraza, Salva Sevilla, Ariday Cabrera, Ante Budimir & Junior Lago.
---

This is the stats tab
This is the post tip