Serieledarna Girona är på jakt efter en 14:e seger i den spanska La Liga när de gästas av Deportivo Alaves, på Estadi Montilivi. Inför omgång 17 leder Girona tabellen med 2 poäng före stormakten Real Madrid. Alaves ligger på den nedre halvan av tabellen, på plats 13 och kommer få det tufft att resa hem med poäng i behåll. Mitt speltips landar på att Girona fortsätter dominera.

Ingen har lyckats undgå att Girona är den stora sensationen i Spanien. Tränaren Michel lyckas stort efter att ha tagit 13 segrar, 2 kryss och endast ett nederlag. Inget lag har nätat fler gånger än dem, hela 38 gånger. Anfallaren Artem Dovbyk, med 8 fullträffar har levererat på topp. Han hamnade i målprotokollet när FC Barcelona slogs borta sist med siffrorna 4 - 2. Vilken fantastisk fotboll Girona bjöd på då.

Alaves, som flyttades upp från Segunda Division genom spel i playoff, har som mål att överleva i den högsta serien. Det är 3 poäng ner till bottenstriden. Något som tränaren Luis Garcia till varje pris vill undvika. Hälften av matcherna har dock förlorats. Sist blev det torsk hemma mot Las Palmas, utan att Alaves lyckades hitta nätmaskorna. Att näta är fortsatt ett problem. Endast Cadiz har gjort färre mål.

Ny seger för Girona?

I Girona finns ett avbräck på Cristhian Stuani, som har 6 ligamål på kontot. Han har dragit på sig sitt femte gula kort och är avstängd. Samma gäller Abdel Abqar i Alaves. Då Girona är i så pass bra form är det svårt att se hur Alaves ska klara av att ta någon poäng, speciellt med den måltorkan som har varit under hela säsongen.

Det blir ett spel på att Girona vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak hemmaseger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Girona - Alaves:
1 asian -1. Odds 1.90 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip