Måndagsmatchen i den spanska andradivisionen hämtas från Estadi Montilivi där Girona tar emot Almeria. Vanligtvis är det ett toppmöte, då båda lagen slutade i toppen av tabellen. Båda misslyckades i kvalet till La Liga och förblev i Segundan. Under de senaste säsongerna har de varit två jämnstarka klubbar. Inbördesmöten har varit målsnåla. Dock har Girona tappat något denna säsong, samtidigt som Almeria har steppat upp. Marknaden erbjuder jämna odds. Dock är det Almeria som ska vara favoriter.

Girona fortsätter att ha stora problem i anfallsspelet. Det hade de redan förra säsongen, då de var ett av de lagen som hittade nätmaskorna minst antal gånger. Denna säsong är inget undantag. Det har blivit fem fullträffar efter sju omgångar. Veteranen Cristhian Stuani finns kvar och har bidragit med två baljor. Dock är det tunnt i övrigt. Laget har vunnit två matcher, kryssat två gånger och förlorat tre möten. Senast blev det mållöst borta mot Real Oviedao, där Girona var helt uddsösa fram i banan.

Almeria har tagit in Rubi som tränare till denna säsong, i hopp om att återvända till toppdivisionen. Han har goda meriter från La Liga med Espanyol och Real Betis dessförinnan. Det tog inte lång tid heller innan han fick ordning på laget. Almeria ligger på en tredje plats i tabellen. Vid en seger över Girona går de upp i serieledning. Framgången har varit anfallsspelet. Umar Sadiq leder skytteligan med fem mål. Anfallskollegan Largie Ramazani är uppe i tre mål. Båda nätade senast i 3 - 1 segern mot Tenerife.

I mitt tycke väger Girona lite för lätt. Därmed lägger jag ett spel på en Almeria seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Girona seger och vinst vid en rak Almeria seger.

Speltips Girona - Almeria:
2 asian 0 (samma som Almeria draw no bet) - odds 1.98 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Girona:
Juan Carlos, Jairo Izquierdo, Bernardo Espinosa, Juanpe Ramirez, Jordi Calavera, Borja Garcia, Aleix Garcia, Ramon Terrats, Alejandro Baena, Nahuel Bustos & Valery Fernandez.

Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Alejandro Pozo, Juan Brandariz, Srdjan Babic, Alex Centelles, Lucas Robertone, Cesar de la Hoz, Samu, Francisco Portillo, Umar Sadiq & Largie Ramazani.
---

This is the stats tab
This is the post tip